Bļugera komandas biedrs Kalens noslēdz 21 gadu ilgo karjeru NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sidnijs Krosbijs (no labās) un Mets Kalens
Sidnijs Krosbijs (no labās) un Mets Kalens Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokejista Teodora Bļugera komandas biedrs Mets Kalens paziņojis par profesionāla hokejista karjeras beigām. Nacionālajā hokeja līgā (NHL) viņš aizvadīja 21 sezonu.

Pašlaik 42 gadus vecais ASV hokejists karjeras laikā trīs reizes izcīnīja Stenlija kausu (2006. gadā ar Karolīnas "Hurricanes", 2016. un 2017. gadā ar Pitsburgas "Penguins").

Kalens pagājušajā sezonā bija vecākais spēlētājs NHL. Regulārajā čempionātā 71 spēlē viņš guva 7 vārtus un veica 13 rezultatīvas piespēles Pitsburgas "Penguins" komandas sastāvā.

Karjeras laikā viņš pārstāvēja 8 komandas NHL - Anaheimas "Mighty Ducks", Floridas "Panthers", Karolīnas "Hurricanes", Ņujorkas "Rangers", Otavas "Senators", Minesotas "Wild", Nešvilas "Predators" un Pitsburgas "Penguins".

NHL regulārajā čempionātā Kalens aizvadīja 1516 spēles, guva 266 vārtus un veica 465 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā viņš nospēlēja 132 mačus, izpildīja 19 precīzus metienus un atdeva 39 rezultatīvas piespēles.

2004. gadā Kalens palīdzēja ASV izlasei izcīnīt bronzas medaļas pasaules čempionātā.

Savas karjeras pēdējā sezonā Kalens vairākkārt spēlēja vienā uzbrucēju maiņā kopā ar šobrīd 24 gadus veco Bļugeru, kurš šogad piedzīvoja debiju NHL čempionātā.

TVNET jau vēstīja, ka Bļugers tuvākajā laikā parakstīs jaunu līgumu ar "Penguins".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu