Ceļvedis: Jūras svētki, Eds Šīrans, operete, Imantdienas, street food

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: BNS foto/Scanpix

Šo brīvdienu galvenie notikumi - Eda Šīrana koncerts un Jūras svētki piejūras pilsētās. Protams, bez šiem cilvēku pūļu pilnajiem pasākumiem ir arī iespējas atpūsties klusāk un mierīgāk - uzzini, kur!

TIRDZIŅI UN PASĀKUMI

“Rīgas Street Food garša”: Renārs Zeltiņš

11. jūlijā norisināsies šīs sezonas otrais “Rīgas Street Food garša” pasākums Jaunajā Teikā. Šoreiz viesus pārsteigs šovmenis Renārs Zeltiņš ar sevis izvēlēto tematiku “atpakaļ nākotnē”. Savukārt par ballītes atmosfēru parūpēsies īpašais viesis – reperis Ozols. Tāpat šā gada sezonas pasākumu sērijā norisinās vēl nebijis konkurss, kura ietvaros ikviens var nobalsot par savu mīļāko konkursa ēdienu, tādējādi nosakot Rīgas unikālo street food garšu.

Kartupeļu ziedēšanas svētki

Foto: publicitātes

12.jūlijā Kuldīgā, "pie Kulturālo kartupeļu lauka", aicina ikvienu interesentu ieskandināt pirmos Kartupeļu ziedēšanas svētkus. Visu dienu paredzētas dažādas aktivitātes - bezmaksas pasākumi, darbnīcas bērniem un pieaugušajiem, kā arī izglītojoši semināri lauksaimniecības nozares speciālistiem. Kartupeļu ziedēšanas svētku noslēgumā paredzēts fonda "Viegli" pirmais brīvdabas koncerts "Kartupeļu ziedonis".

Notiek "Burger & Design" festivāls

Foto: publicitātes

Rīgas Dizaina tirgus 12.jūlijā plkst. 17.30 - 23 VEF kvartālā aicina uz stilīgu un garšu piepildītu pasākumu, Burger & Design festivālu, kur vienuviet būs mode - pašmāju un Baltijas valstu dizaineru darinājumi, savukārt gardēžiem plašā izvēlē patlaban tik ļoti iecienītais street food. Burger & Design festivāla laikā varēs baudīt 15 Latvijas iecienītāko street food ēdinātāju piedāvājumu visdažādākajām gaumēm, kur īpaši padomāts par vegāniem!

Zaubes savvaļas kulinārais festivāls 2019​

Foto: publicitātes

Jau ceturto gadu pēc kārtas Amatas novads aicina savvaļas garšu baudītājus satikties Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā, kur Augšezera un Lejasezera krasti un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens varēs atrast sev tīkamāko garšu, meistarklasi, aktivitāti un piedzīvojumu. 13. jūlijā 12.00 līdz 04:00.

Tukuma novada svētki "Precību spēles Tukumā"

Foto: publicitātes

Tukuma pilsētas svētki norisināsies no 14. līdz 16.jūlijam, un svētku tēma būs “Precību spēles Tukumā”.  Pilsētas centrā, Brīvības laukumā - liegs un romantisks noskaņojums, Pauzera pļavās – pikniks un festivāla gaisotne. Kā ierasts, būs gan amatnieku un mājražotāju tirdziņš, gan Latvijas labākie mūziķi ar savām dziesmām uz visām skatuvēm. Svētdienas vakarā kā pārsteigums Durbes estrādē – deju lieluzvedums. Programma.

JŪRAS SVĒTKI

Engurē norisinās Jūras svētki

Foto: publicitātes

Jūras svētki Engurē aicina ikvienu izbaudīt jūras klātbūtni un bagātīgu koncertprogrammu visas dienas garumā. Engures tirdziņā un D-mola teritorijā iepirkties, našķēties, atpūsties ar bērniem aizraujošās atrakcijās, just līdzi Engures ciemu sporta sacensībām, vizināties ar Jūras mātes kuģīti, jāt ar zirgiem utt. Bet Auniņparka estrādē skatīties dažādas koncertprogammas. Jūras svētku atklāšanas koncertu ar esošo un bijušo engurnieku līdzdalību, koncertšovu bērniem “Fantāziju faktors”, grupu CREDO, LĪVI COLT koncertus. Rīta gaismu sagaidīt kopā ar DJ Tomu Grēviņu. Programma.

Rīgas Centrāltirgū - Jūras un zivju svētki

Foto: publicitātes

13.jūlijā par godu Jūras svētkiem Nēģu laukumā norisināsies Jūras un zivju svētku tirdziņš, kura ietvaros notiks dažādas izklaidējošas aktivitātes un tirdzniecība ar zivīm un jūras veltēm. Pasākuma mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz Latvijas zivrūpnieku un uzņēmēju plašo zivju un jūras produktu klāstu un to gastronomiskajām iespējām.

Jūrmalā tiek svinēti Jūras svētki

Foto: publicitātes

Sestdien, 13. jūlijā, atjaunotajā Mellužu estrādē Jūrmalā ar sadziedāšanos kopā ar Nacionālā teātra aktieriem un balli vakarā tiks svinēti Jūras svētki. Pasākums sāksies plkst. 16.00, kad uz Mellužu estrādes skatuves kāps Nacionālā teātra aktieri Dace Bonāte, Anna Klēvere, Ainārs Ančevskis un Egils Melbārdis, lai kopīgā sadziedāšanās koncertā ieskandinātu Jūras svētkus. Vakarā plkst. 21.00 sāksies svētku balle, kurā spēlēs Kārlis Būmeisters un grupa “CoCo Orchestra”.

Jūras svētki Ventspilī

Foto: publicitātes

Sestdien, 13. jūlijā, Ventspilī notiks tradicionālie Jūras svētki ar šā gada devīzi “SPĒKS UN DAILE”. Galvenie notikumi un bagātīga svētku programma norisināsies Ostas ielas promenādē no plkst. 11.00 līdz 16.30, un svētku turpinājums vakarā ar tautā iemīļoto dziesmuspēli “Tobāgo” un nakts balli no plkst. 20.00 līdz 04.00. Svētkus vadīs aktrise un dziedātāja Karīna Tatarinova un aktieris Normunds Laizāns. Programma.

Rojā norisinās Zvejnieksvētki

Foto: publicitātes

Kuģi, nāriņas, jūras valdnieka tradicionālais apmeklējums, aizraujošas zvejnieku spēles, visai nopietnas sporta aktivitātes, bērnu pludmale, dažādi izklaides pasākumi, zivju zupa un tirgus – viss, kas pienākas šādu pasākumu svinēšanā. Tas viss 13. jūlijā. 

Liepājā tiek svinēti Jūras svētki

Foto: publicitātes

Jūras svētku programma norisināsies plašā teritorijā – laukumā pie koncertzāles “Lielais dzintars”, Juliannas pagalmā, Liepājas ostas promenādē un mazajās ieliņās ap to – uz “Jūras skatuves”, “Vēju pagalmā”, “Kurzemes gadatirgū” un “Piedzīvojumu ielā”. Pasākuma centrālā norises vieta būs “Jūras skatuve”, un tās programma tiks veidota kā mūsdienīgu, aktuālu, dažādu žanru pārstāvošu spilgtu notikumu un priekšnesumu epicentrs. Uz svētku skatuves satiksies mierpilna noskaņas mūzika ar enerģijas pilnu un mūsdienīgu tautas mūzikas interpretāciju, aktuālu rokmūzikas skanējumu, dinamisku hip - hop performanci un episku dienas finālu ar komponista Kārļa Lāča veidoto mūziku izrādei “Pūt, vējiņi!”, kas šajā pasākumā tiks atskaņota jaunās variācijās. Programma.

MŪZIKA UN FESTIVĀLI

Grupas "Eolika" koncerts

Foto: publicitātes

11. jūlijā Kalnciema kvartālā norisināsies leģendārā kvarteta «Eolika» koncerts, sākums plkst. 19.00, ieeja bez maksas. Košas dziesmas vasarai izpildīs leģendārais kvartets: Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks, Viktors Zemgals. Skanēs tādas dziesmas kā «Zemeņu lauks», «Pasaule pasaulīt», «Noktirne», «Tu smejies sapnī», Raimonda Paula dziesmu popūrijs un daudzi citi «Eolikas» hiti. «Eolika» ir latviešu popgrupa, kas dažādos sastāvos pastāv jau no 60. gadu beigām. Vakara ievadā dzirdēsim jauniešu vokālo grupu NANDO, Quatro (soliste Beāte Medere) un The Eve (soliste Evelīna Homčenko).

Bonijas Taileres koncerts

Foto: publicitātes

11.jūlijā Dzintaru koncertzālē savas Eiropas turnejas ietvaros ar grandiozu koncertu viesosies britu rokmūzikas dīva Bonija Tailere. Viņa izpildīs savus superhitus “The Best”, “It’s a Heartache”, “Total Eclipse of the Heart” un citas klausītāju iemīļotas dziesmas, kā arī jaunāko veikumu no martā izdotā albuma. Šī būs vienīgā dziedātājas uzstāšanās Baltijas valstīs.

Eda Šīrana koncerts

Eds Šīrans
Eds Šīrans Foto: publicitātes

12.jūlijā ne tikai Latvijas, bet arī kaimiņvalstu mūzikas mīļotāju ceļi vedīs uz Rīgu, Lucavsalu, kur notiks vienīgais patlaban pieprasītākā popmūzikas izpildītāja Eda Šīrana (Ed Sheeran) koncerts Baltijas valstīs. Pateicoties ilgiem organizatoru pūliņiem, mūsu valsts galvaspilsētu beidzot izdevās iekļaut mūziķa vērienīgās Eiropas 2019.gada “÷ (Divide)” koncertturnejas sarakstā.

3. Starptautiskā Operetes festivāla koncerts

Foto: publicitātes

12.jūlijā plkst. 19.00 Ikšķiles ev. lut. baznīcā ar Raimonda Ozola, Agijas Ozoliņas-Kozlovskas, Kristīnes Prauliņas, Rīgas Gospeļkora un jauno Operetes teātra solistu piedalīšanos. Savukārt sestdien, 13. jūlijā, Ikšķiles novada pašvaldības zālē plkst. 12.00, akcentējot operetes žanra nozīmi un daudzveidību, kinolektorijs „Operetes laiks”. Festivāla apmeklētāji varēs noskatīties dažādu laikmetu un stilu operešu filmas. Svētdiena būs veltīta mazajiem skatītājiem. Plkst. 12.00 Ikšķiles vidusskolā, kas pārtaps par īstu teātra laboratoriju, mazos skatītājus aicinām teatrālā un aizraujošā piedzīvojumā „Radām OPERETI!”. Programma.

Imanta Kalniņa mūzikas svētki "Imantdienas"

Foto: publicitātes

Imantdienu koncerts Cēsu pils parka estrādē notiks 13. jūlijā. Koncerta sākums gaidāms plkst. 20.00. Vika jubilejas gadā grupa “Turaidas roze” kopā ar solistiem Olgu Rajecku un Uģi Rozi atskaņos speciāli izveidotu programmu, kurā visas dziesmas būs ar Vika vārdiem. Kopā ar grupu kā soliste muzicēs arī Zane Gudrā.  Pilnīgi atšķirīgā noskaņā gaidāma koncerta otrā daļa, kurā komponista dziesmas tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā izpildīs muzikālā apvienība “Raxtu Raxti”. Savukārt koncerta noslēdzošajā daļā, svinot 20 gadu jubileju, muzicēs grupa “Autobuss debesīs”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu