"Uzradās ne no kurienes!" Aculieciniece par nāvējošo vētru Grieķijā

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Grieķijas ziemeļus trešdien plosīja spēcīga vētra ar krusu. Tā sākās ārkārtīgi strauji, pārsteidzot nesagatavotus vietējos iedzīvotājus un tūristus, kuru siltajā laikā Grieķijā ir ļoti daudz. Saskaņā ar jaunākajiem datiem, vētrā gājuši bojā septiņi cilvēki, galvenokārt tūristi. Raidorganizācija BBC par piedzīvoto dabas stihiju intervējusi aculiecinieci.

(Papildināta ziņa.)

"Tā burtiski uzradās ne no kurienes," stāsta britu tūriste Emīlija Kištū, kura tobrīd ar ģimeni līksmoja pludmales ballītē. "Pludmalē pazuda apgaismojums. Sākās haoss. Cilvēki skrēja, kliedza un mēģināja tikt prom no pludmales."

Viesnīcas apkalpojošais personāls sievietei ar trīs un piecus gadus veciem bērniem ieteica patverties viesnīcas bārā. Taču tas drīz vien sāka pludot. 

"Mums ir divi mazi bērni," stāsta Kištū. "Tur bija daudz bērnu, kuri raudāja. Viņi acīm redzami bija ārkārtīgi satraukti un ļoti, ļoti nobijušies."

Kopš vētras viesnīcā elektrība ik pa laikam pazūd, turklāt vēl ceturtdienas rītā ūdens krānos nebija vispār, stāsta tūriste.

VIDEO: Vētras sekas Grieķijā

Spēcīgā un postošā vētra ilga tikai 20 minūtes, kāds aculiecinieks norādīja raidorganizācijai ERT.

Aģentūra "Reuters" ziņo, ka seši mirušie esot bijuši ārzemnieki, divi no tiem - bērni. Vēlāk atklātībā nonāca ziņas par septīto mirušo, kas, pēc visa spriežot, esot vietējais zvejnieks.

Vēl 60 cilvēki ievainoti, viens no viņiem - kritiski, ceturtdien pavēstīja amatpersonas.

Vietējās slimnīcas pārstāvis norāda, ka medicīniskā palīdzība sniegta visdažādāko vecuma grupu cietušajiem: gan astoņus mēnešus vecam zīdainim, gan sirmgalvjiem, kas vecāki par 70 gadiem.

Starp bojāgājušajiem bija tūristi no Čehijas, Krievijas un Rumānijas.

Precēts, gados vecs pāris no Čehijas gāja bojā, kad stiprs vējš aizpūta viņu autofurgonu. Vīrieti no Krievijas un viņa dēlu nosita krītošs koks, bet iegruvis restorāna jumts nogalināja sievieti no Rumānijas un viņas astoņus gadus veco dēlu.

Šādi laika apstākļi ir netipiski Grieķijai, kur vasarā parasti ir karsts un sauss laiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu