Cik daudz tu zini par Eiropas Savienības sniegtajām iespējām un investīcijām Latvijā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Jau trešo gadu programmas #InvestEU ietvaros arī Latvijā var iepazīties ar veiksmes stāstiem, kas, izmantojot Eiropas Savienības (ES) fondus, ir attīstījuši biznesu visdažādākajās jomās.

#InvestEU stāsta par jaunām un mērķtiecīgām idejām, iepazīstinot ar finanšu iespējām - pielāgotiem aizdevumiem un attīstības shēmām, kas pieejamas ikvienam interesentam. Eiropas Savienības ieguldījumi vērsti uz mūsu ikdienas dzīves kvalitātes paaugstināšanu, kā arī atbild nākotnes izaicinājumiem: labāka izglītība, modernizēta veselības aprūpe, jauna transporta infrastruktūra, progresīvas tehnoloģijas u.c.

#InvestEU vēstneši Latvijā

2017. gadā mēs plašāk uzzinājām par tādiem uzņēmumiem kā “Primekss”, kas ražo īpaši augstas izturības betonu. Ar Eiropas Investīciju bankas (EIB) aizdevumu “Primekss” spēja radīt pētniecības laboratoriju, kur izstrādāja jaunu betona veidu. Savukārt bitenieks Krists Ēberliņš ar ES fondu finansējumu spējis paplašināt nelielo ģimenes uzņēmumu, kā arī vairot dravas apjomu un ražīgumu.

2018. gadā par Eiropas Savienības finansējuma apgūšanu Latvijā stāsta divi projekti – Latvijas Universitātes Akadēmiskais centrs un Z/S Trubenieki, kas nodarbojas ar šitake sēņu audzēšanu. EIB sniegtais 30 miljonu eiro aizdevums Latvijas Universitātei devis iespēju turpināt attīstīt mūsdienīgu izglītības kompleksu. Aizdevuma mērķis jo īpaši vērsts uz jaunāko tehnoloģiju ieviešanu un mūsdienīgu laboratoriju iekārtošanu. Savukārt Z/S Trubenieki īpašnieks Jānis Volksons ar ES atbalstu spējis ne vien paplašināt nelielās saimniecības telpas, radot vietu tūristu grupām, bet arī radīt jaunus šitake sēņu produktus.

Piedalies aptaujā un noskaidro, cik daudz tu zini par Eiropas Savienības sniegtajām iespējām un investīcijām Latvijā. Tu noteikti uzzināsi arī kaut ko jaunu!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu