Mūziķe VIŅA izdod otro singlu no gaidāmā albuma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Mūziķe VIŅA (īstajā vārdā Zelma Jēgere) kā otro gaidāmā albuma "Mildas īstais vārds ir Zelma" priekšvēstnesi izdevusi singlu "Saint Bris le Vineux" (latviski - "Uz ko tu cerēji").

Dziesma tapusi kopā ar Kashuku un Aleksi Luriņu, jeb muzikālo apvienību - PRAGAII. Šī ir jau otrā mūziķu sadarbība. 

VIŅA par darbu kopā ar PRAGAII saka: “Arī šoreiz džekiem neticami ātri un meistarīgi izdevās uztaustīt sajūtu, kas slēpjas dziesmas tekstā, un ietērpt to mūzikā. Radošais process gan Mute studijā, gan ārpus tās mums kopā ir bijis tik viegls un pacilājošs, ka noteikti radīsim ko jaunu arī nākotnē.”

Dziesmas nosaukums "Saint Bris le Vineux" cēlies no neliela ciemata Francijā, kurā 2018. gada septembrī VIŅA pavadīja divas nedēļas kopā ar vairākiem brīnišķīgiem cilvēkiem no Latvijas un citām Eiropas valstīm. Dziesmas vārdi tapa, iedvesmojoties no visa apkārt notiekošā un telefona sarunām ar labāko draudzeni, kas tikmēr atradās Spānijā.

Mūziķe apgalvo: lai saprastu, par ko ir šī dziesma, pietiek ar pirmajām divām rindām, kurās burtiski tas tiek arī pastāstīts: “Par tiem, kas nāk un iet, bet nekad nepaliek. Kas it kā iekļūst sirdī, bet neko neaiztiek.” Katra dziesmas rindiņa sevī ietver kādu reālu situāciju, frāzi, notikumu, sajūtu vai vietu – gluži kā lapa no atmiņu klades.

Par dziesmas tapšanu mūziķe stāsta: “Ļoti spilgti atceros dienu, kurā tika uzrakstītas beidzamās šīs dziesmas rindas – tās bija pēdējās dienas šajā Francijas ciematiņā, kuras ar diviem labākajiem draugiem izlēmām pavadīt, dodoties pārgājienā. Mēs uzcēlām telti, un es viena devos ar savu kladi nelielā pastaigā, līdz uzgāju izžuvušu upi, apsēdos tai tieši pa vidu un pabeidzu rakstīt dziesmas vārdus - tieši tajā brīdī sāka gāzt lietus. Vakarā, brīdī, kad pie ugunskura pirmo reizi šis teksts tika lasīts priekšā abiem draugiem, mums no tumsas uzbruka briedis, kuru mēs veiksmīgi aizbiedējām un pēc tam sapratām, ka viņš vienkārši arī gribēja paklausīties. Katrā no gaidāmā albuma dziesmām ir paslēpies kāds spilgts notikums vai iekšējs pārdzīvojums, taču, kamēr tos vēl gaidām, novēlu jums izbaudīt šo!”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu