Jaunā dziedātāja Katrīne Lukins: “Vēl ne tuvu neesmu tur, kur man vajadzētu būt tagad” (2)

Foto: TVNET
Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp

​Zviedrijā dzimusī dziedātāja Katrīne Lukins jau ir izmēģinājusi spēkus šovā “Supernova” un laidusi klajā vairākus singlus angļu valodā, bet tagad nākusi klajā ar savu pirmo dziesmu latviešu valodā. Intervijā ar TVNEt viņa atklāja, ka tas ir tikai sākums – lēnām top vesels minialbums jeb EP.

Tev jūlija sākumā nāca klajā pirmā dziesma latviešu valodā “Ar tevi kopā”, kuras tapšanā piedalījies arī tavs tētis Andris Lūkins, kurš savulaik spēlējis grupā “Odis”. Viņš bieži piedalās tavā daiļradē?

Mēs īstenībā visas līdzšinējās dziesmas esam rakstījuši kopā – kopā vai atsevišķi mēdzam sākt ar harmonijām. Ar šo dziesmu ir tā, ka runāju latviski, tomēr esmu dzimusi Zviedrijā un nemāku tik prasmīgi apieties ar šo valodu. Mums palīgā nāca Jānis Driksna no “MyRadiantU”, kurš dienas laikā uzrakstīja vārdus, kā arī Kaspars Ansons, kurš to visu padarīja par dziesmu.

Dziesmas relīzē tu rakstīji, ka dziedot esi cīnījusies ar akcentu.

Kad runāju latviski, to nevar tik ļoti dzirdēt, bet, kad dziedāju... Jānim nācās uz lapiņas sarakstīt, kā viss jāizrunā. Diezgan smieklīgi. Ja nebūtu viņu abu, es diez vai būtu varējusi tik labi iedziedāt “Ar tevi kopā”. Cīnījāmies ar to kādu laiciņu.

Ja jau ir singls, tad gan jau plānojas arī kāds mazāks vai lielāks albums?

Rudens beigās, ap ziemas sākumu, ceru izdot minialbumu jeb EP. Jau strādājam pie nākamās dziesmas, būs vēl viens vai divi singli. Man ir izveidojusies ļoti laba komanda. Kad esi atradis savus cilvēkus, kļūstat par tādu kā muzikālu ģimeni. Ne tikai šī, bet visas dziesmas būs latviešu valodā.

Kāpēc tu tēmē tieši uz Latviju, nevis Zviedriju?

Lielākais iemesls ir kontakti – mans tētis ir pazīstams mūziķis Latvijā un līdz ar to šeit ir daudz vieglāk. Turklāt nevar salīdzināt arī cenas, jo maksa dziesmas uztaisīšanai Zviedrijā ir kosmoss. Es gribu turpināt savu karjeru šeit, un tad jau redzēs, jo visi jau grib izsisties pasaulē. Es zinu, ka neesmu pati labākā dziedātāja, bet man ir viens liels galamērķis un vairāki mazi mērķi, kas paredzēti, lai to sasniegtu. Gribētu kļūt pazīstama arī Lietuvā un Igaunijā, tad Skandināvijā.

Interesanti, ka liela daļa pasaulē populārākās popmūzikas nāk tieši no Zviedrijas. Vai tev ir atbilde, kāpēc tā?

Es, ja godīgi, to arī nesaprotu. Man liekas, ka Zviedrija vienkārši ir ļoti muzikāla zeme, laikam jau tā producēšana un dziedāšana ir iedzimta, tāpat kā mums Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki. Arī mans brālis nodarbojas ar mūziku, bet tikai priekš sevis.

Man pašai tiešām ļoti patīk zviedru dziedātāja Sāra Lāšone (Zara Larsson) – starp citu, viņa ir redzējusi manu pirmo mūzikas videoklipu! Mums bija viena kopīga paziņa, Sārai esot gājis pie sirds. Tas bija kādā 2012. gadā.

Kādu mūziku tu klausījies bērnībā, dzīvojot Zviedrijā?

“ABBA” neklausījos, bet man tētis bieži spēlēja. Kad kļuvu par pusaudzi, sāka interesēt “Kings of Leon”, “U2”, citas ārzemju grupas. Atceros, ka vecumā no 6 līdz 10 gadiem pirkām diskus ar tā gada absolūtajiem hitiem un teju arī visu gadu klausījāmies. Tagad laikam dziesma turas kādu mēnesi un nāk nākamā.

Kas tevi iedvesmo tagad? Popmūzika?

Jā. Man nekad nav bijis tā, ka patīk tikai viens mākslinieks. Esmu bijusi arī uz daudziem koncertiem, piemēram, Bejonses, “Coldplay” - man dažādos mūziķus patīk atsevišķas lietas. Daudz klausos to, kas skan pa radio, piemēram, tagad lielu popularitāti iemantojusi Billija Eiliša. Bieži skatos intervijas ar mūziķiem, dzīvos koncertus, lai iedvesmotos.

Tad jau tu aktīvi seko līdzi tam, kas notiek mūzikas industrijā.

Jā, jā. It īpaši pēdēja gada laikā. Lai gan mans ceļš ir bijis gana ilgs, uzskatu, ka vēl ne tuvu neesmu tur, kur man vajadzētu būt tagad. Ir bijuši daudzi iemesli, jo kaut kas nav noticis, bijušas pauzes.

Pirms pusgada vienkārši pamodos un sapratu, ka daru visu pilnīgi nepareizi. Bet toties es to sapratu!

Vismaz tagad man lēnām sāk iet tā, kā es gribu. Biju paļāvusies slinkumam un iedomājusies: ja kaut kas notiks, tad notiks. Bet nenotika. Nevar gaidīt uz kādu citu, lai manā vietā dara šīs lietas. Tas atvēra man acis, un esmu arī aktīvi sākusi meklēt savu ceļu, nevis klausīties citos, kā agrāk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tb #Paris.. ☀️

A post shared by Katrine Lukins (@katrinelukins) on

Viens ir slinkošana, bet otrs ir tas, ka jāpelna iztikai, un tu strādā tēva līdzdibinātajā uzņēmumā “Spirits & Wine”.

Strādāju mārketinga nodaļā kā asistente, palīdzu ar sociālajiem tīkliem, rēķiniem, tabulām. Uz pilnu slodzi strādāju jau pusotru gadu, pirms tam vairāk uz pusslodzi palīdzēju. Tas gan noteikti nav tas, ar ko vēlos nodarboties visu mūžu. Man patīk, lepojos ar fantastiskiem kolēģiem, bet jau sen sapratu, ka neesmu ofisa cilvēks.

Nav nekāds noslēpums, ka tavus videoklipus sponsorē “Spirits & Wine” - tiek izvietota arī reklāma.

Jā, viņi ir sponsorējuši jau trīs klipus. Lepojos ar “Spirits & Wine”, jo tas ir ļoti kvalitatīvs veikals. Visi tāpat zina, ka viņš ir mans tētis, kāda starpība. [Smejas.] Nav jau slikti pateikt paldies ar reklāmu. Ja man būtu 15 vai 16, es alkoholu nereklamētu, bet man tūlīt būs 24.

No kaut kurienes videoklipiem jau finansējums vajadzīgs.

Tā ir. Uzņēmums ir sponsorējis arī citu mūziķu videoklipus, ne tikai manus. Tas ir ļoti forši, ka var tā palīdzēt.

Ja ir nepieciešamība, kādus alkoholiskos dzērienus tu pati izvēlies?

Es lielāko daļu savas dzīves esmu bijusi ļoti pret alkoholu un apreibināšanos vispār. Ja godīgi, tad pirmā reize, kad dzēru alkoholu, - man bija 18 gadu. Es nebiju no tiem, kas traki ballējās. Tagad labprāt dodu priekšroku džinam, baltvīnam, bet, ja tiešām gribās tusēt, tad tekila! [Smejas.] Man dažiem draugiem mēdz palikt ļoti slikti, man gan baigi labi. Bet gribu piebilst, ka nekad nav bijis slikti no alkohola, jo neeju pārmērībās. Es māku dzert. Jaunieši – esiet atbildīgi!

Tā kā tavs tēvs ir uzņēmējs, esi domājusi arī par sava biznesa būvēšanu?

Nē, tikai sava muzikālā brenda. Tas jau savā ziņā arī ir uzņēmums. Man visas šīs ofisa lietas, papīri, rēķini liekas šausmīgi garlaicīgi. Mūzika gan man nekad neapnīk. Esmu piestrādājusi arī par modeli, prasmīgi apejos ar kosmētiku.

Kaut kur lasīju, ka esi studējusi par veterināra asistenti.

Kad man bija ap 13 vai 14 gadu, sākās smaga veģetatīvā distonija, ārstiem nācās izrakstīt zāles. Līdz 16 gadiem bija drausmīgākais periods manā dzīvē. Neko negribēju un nevarēju darīt. Vienīgais, kas man tolaik palīdzēja, bija dzīvnieki. Mums bija divi kaķi, bet es tiešām gribēju suni. Mamma teica, lai aizmirstu, jo kurš viņu pieskatīs, kamēr esam darbā un skolā? Es teicu, ka atradu skolu, uz kuru var ņemt līdzi suni, – veterināro skolu. Man tiešām patika, bet vai es šajā lauciņā strādātu šodien? Diez vai.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

??‍♀️??

A post shared by Katrine Lukins (@katrinelukins) on

Tātad tu pabeidzi un vari būt veterināra asistente!

Ir gan pagājis diezgan ilgs laiks un daudz kas jau aizmirsts. Tie, kas mani pazīst, tomēr ik pa laikam mēdz zvanīt un prasīt, kādas vainas varētu būt viņu mīluļiem, varu palīdzēt. Man pašai ir divi suņi, “mini Lesijas” Kitija un Goldija - iegūtā izglītība lieti noder. Abas jau pieaugušas (pusotra un četrus gadus vecas) adoptēju Zviedrijā.

Un kā tavs mīļotais vīrietis, grupas “Rock'n'Berries” solists Oskars Millers, kurš filmējies arī tavā jaunākajā video, sadzīvo ar abām suņu meitenēm?

Kad sākām tikties, es nemaz neteicu, ka man ir suņi... bet izrādījās, ka viņam patīk dzīvnieki. Mēs nesen meklējām jaunu kopīgu dzīvokli, un vislielākā problēma bija tas, ka neviens negribēja īrniekus ar dzīvniekiem! Pusi gada meklējām. Bet tad tomēr atradām. Mūsu Kitija un Goldija prot labi uzvesties, tikai spalvas gan ir visur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mēs jau šodien sākam svinēt! #līgo! #✨ @omillers

A post shared by Katrine Lukins (@katrinelukins) on

Kā ir mūziķim dzīvot kopā ar otru mūziķi?

Vasarās ir diezgan, diezgan bēdīgi, jo ir aktīvā sezona. Ziemās un vasarās tā parasti ir, un tad mēs viens otru nemaz tik daudz neredzam. Sanāk tikties naktīs vai nedēļas sākumā pēcpusdienā. Bet tas nekas, nesen bijām kopīgā ceļojumā uz Kipru, rudenī pēc šīs vasaras maratona atkal dosimies atpūsties ārzemēs. Bet esmu ļoti priecīga, ka viņš nodarbojas ar to, kas patiešām patīk. Domāju, ka viņš tāpat jūtas arī attiecībā uz mani.

Grūtāk, manuprāt, ir dzīvot ar cilvēku, kurš tevi nesaprot.

Vai jums ir arī kāda kopīga dziesma?

Ne duets, bet esam kopā dziedājuši “Rock'n'Berries” maijā iznākušā minialbuma “Stāsti” singlā “Laiks” - es izdomāju melodiju, viņš vārdus. Pa radio laikam vēl nav skanējusi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Luckiest person on earth. #tb #paris

A post shared by Katrine Lukins (@katrinelukins) on

Atceros, kad Oskars piedalījās šovā “X Faktors”, viņš bija teicis, ka galveno balvu tērētu kāzām. Šovā gan neuzvarēja, bet kā paliek ar iestūrēšanu laulības ostā, ja var prasīt?

Nu, es vēl joprojām gaidu bildinājumu. [Smejas.] Mēs jau nemaz tik ilgi neesam bijuši kopā – kāds pusotrs gads. Omīte gan tāpat prasa, kad tad būs. Varbūt viņš kaut ko jau ir izdomājis, nezinu. Gan jau. Es jokojos ar viņu: ja mani šogad nebildinās, es bildināšu viņu! Viņš teica - lūdzu, nē! [Smejas.]

Kāda ir tevis pašas attieksme pret “X Faktoru”?

Es negribu. Uzskatu, ka tā ir forša vieta, kur sevi parādīt, ja esi iesācējs vai ja esi zināms, bet vēlies sevi parādīt citā gaismā. Kad Oskars piedalījās šovā, viņš gribēja sevi parādīt ne tikai kā grupas locekli, bet arī solomākslinieku. Man īsti nav jēgas “X Faktorā” piedalīties, jo negribu dziedāt kaverversijas, negribu, lai man liek kaut ko darīt. Tas nav priekš manis. Esmu bijusi “Supernovā”, un tur vismaz var dziedāt savu dziesmu. Jāatzīst, ka es laikam nebiju līdz galam gatava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✨⚡️✨

A post shared by Katrine Lukins (@katrinelukins) on

Tu “Supernovā” esi startējusi trīs reizes.

Pirmā reize bija galīgi garām, jo biju tikko sākusi savu dziedātājas karjeru, pakļāvos spiedienam, ka jāpiesakās. Pēc tam tikai sapratām, ka labāk nevajadzēja. Bija pirmo reizi mūžā jādzied ar auss monitoru, kaut kas nogāja greizi... skatītāji bija sašutuši par to, cik slikti var dziedāt. Otrā reize jau bija ok, dziesmas izvēle gan nebija tā labākā, un trešā reize likās, ka bija normāla, toties viss sanāca tāds kā sasteigts. Nebiju līdz galam ar visu apmierināta. Ja es atkal piedalītos, būtu pavisam citādāk. Neskatoties uz to visu, tā bija ļoti laba pieredze, un es tagad saprotu, kas man patīk un kas nepatīk, kā viss notiek. Bija gan daudzi ļoti labi komentāri, gan ļoti slikti.

Bet vismaz cilvēki zina, kas tu esi.

Tieši tā. Diemžēl man tagad tā visa dēļ nākas sevi pierādīt divreiz vairāk. Viens solis uz priekšu, divi atpakaļ. Bet pati vainīga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤?❤ #ltvsupernova

A post shared by Katrine Lukins (@katrinelukins) on

Vai plāno atkal piedalīties “Supernovā”?

Es nesaku, ka nekad, bet noteikti, ka ne tuvākajos gados. Labāk piedalīties, ja tiešām domā, ka tava dziesma varētu būt vislabākā no visām, un esi pārliecināts par sevi. Trīs reizes jau ir gana daudz.

Markus Riva jau piecas reizes mēģināja tikt uz Eirovīziju.

Nu, viņam jau tagad tik labi iet ārzemēs... es teiktu, ka izsitas tikai tie, kuri smagi strādā, – 10 procenti talanta, 90 procenti darba.

Tad tu esi apņēmusies ķerties pie lielā un smagā darba?

Esmu saņēmusies un sapratusi, kādas ir bijušas kļūdas un kā rīkošos tālāk. Tikai uz priekšu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Elza Jēkabsone.

Foto: #SIF_MAF2019
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu