Netici visam, ko redzi: fotogēniskās "Sibīrijas Maldīvas" izrādās toksiska izgāztuve (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram

Ko tikai neizdarīsi ideālā "Instagram" kadra dēļ! Sociālajos tīklos strauju popularitāti iekarojušas "Sibīrijas Maldīvas" - ezers ar tirkīzzilu ūdeni netālu no Novosibirskas. Ir tikai viena problēma: tas ir nevis skaists dabas brīnums, bet gan mākslīgi radīta toksisku atkritumu izgāztuve, norāda žurnāls "Time".

Mākslīgais ezers tika izveidots, lai uzglabātu atkritumus no 5.termoelektrostacijas. Par spilgto ūdens toni atbildīgs nevis kāds dabas untums, bet gan kalcija sāļu un metālu oksīdu atliekas. 

Kad "Sibīrijas Maldīvas" sāka pulcēt arvien vairāk influenceru un pašiņu mīļotāju, par izgāztuvi atbildīgajam uzņēmumam "Siberian Generating Company" nācās publicēt brīdinājumu, ka cilvēkiem nevajadzētu aiztikt ūdeni. Plānots pat izvietot apsardzi, lai selfiju kārotāji nevarētu tam piekļūt.

Kompānija norādīja, ka tirkīza krāsas ūdens "nav indīgs" un radiācijas līmenis tajā esot "normāls". Bet tā kā ūdenī noplūst akmeņogļu dedzināšanas rezultātā radušies pelni, tam esot augsts pH un tas varot izraisīt alerģisku reakciju.

Uzņēmums īpaši mudināja būt uzmanīgiem un neiekrist ūdenī, "medījot pašiņus". Jāsargās ne tikai no ūdens, bet arī ezera dubļainā dibena, kurā varot iestigt.

Kolorīto kadru medniekus gan tas nav atturējis. Sociālajā tīklā "Instagram" atrodami vairāki attēli, kuros viņi bauda ūdens priekus cilvēka veselībai kaitīgajā atkritumu izgāztuvē.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photo: @nohopezzz

A post shared by ?Новосибирские Мальдивы ?? (@maldives_nsk) on

Kāds jaunlaulāto pāris pat sarīkoja fotosesiju ar atkritumu ezeru fonā. 

"Cerams, ka jūs visi saprotat, ka šī ir radoša ideja un neviens nerīkoja pikniku pelnu izgāztuvē un ūdenī neplunčājās," rakstīja fotogrāfe. "Bet patiesībā man šķiet, ka "briesmas" ir mazliet pārspīlētas. Protams, peldēties tur nevajadzētu, bet pēc stundu garas fotosesijas trešā roka neizaugs."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Part 2 Надеюсь, что вы все понимаете, что это творческая задумка и никто настоящий пикник на золоотвале не устраивал и в воде не плескался. На самом деле, мне кажется, что его "опасность" слегка преувеличена. Естественно, что купаться там не стоит, но из-за фотосессии длительностью в час у тебя не вырастет третья рука с: Stylist - @grimerkalab @lionheart_jew - украшения ручной работы #золоотвал #тэц5 #lovestory #фотографновосибирск #фотографбийск #стилистновосибирск #визажистновосибирск

A post shared by Екатерина Аксютина | Фотограф (@ekaterinaaaaks) on

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu