Grupa "Juuk" par debijas ierakstu un to, kā bēres var savest kopā talantīgus mūziķus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Ceturtdien, 11. jūlijā, Fon Stricka villā notika grupas "JUUK" debijas albuma "Indulgenču tirgotāji" prezentācijas koncerts. Sarunā ar TVNET grupas dalībnieki Sniedze Prauliņa (balss, flauta) un Oskars Jansons (balss, ģitāras, bandžo) pastāstīja par albuma tapšanas procesu un to, kas slēpjas aiz grupas nosaukuma. 

Albumā iekļautas deviņas dziesmas: sešas oriģināldziesmas, kā arī grupas versijas Haralda Sīmaņa dziesmai "Labu pamācību balāde pazudušiem ļaudīm", grupas "Soundarcade" dziesmai "Sena aukles dziesma" un 16. gadsimta franču autora Tuano Arbo pavanai "Belle qui tiens ma vie" ar citātiem no Marģera Zariņa interpretācijas. 
 

Grupā "JUUK" sadarbojas zināmi alternatīvās scēnas mūziķi, kurus vieno aizraušanās ar alternatīvo, tumšo folk un kantrī - mūziku, kuru Latvijā dzird reti, neraugoties uz latviešu mīlestību pret skumjām un sērām. Grupā ir trīs dziesmu autori un solisti: Sniedze Prauliņa (balss, flauta), Edgars Šubrovskis (balss, ģitāras, bass) un Oskars Jansons (balss, ģitāras, bandžo); grupā spēlē arī Dina Skreitule (vijole, piebalss) un Rinalds Maksimovs (sitamie instrumenti). Ierakstā sitamos instrumentus spēlē arī Raitis Viļumovs.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Viktors Devjatovs, Gints Bāliņš un Krista Garanča. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu