"Trīs Osokini" un "Sinfonietta Rīga" ar vērienīgu koncertprogrammu Dzintaros

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

25. jūlijā notiks viens no šī gada gaidītākajiem klaviermūzikas koncertiem - "Trīs Osokinu" dinastijas koncerts Dzintaru koncertzālē. Pianisma mākslas zīmols "Trīs Osokini" ir izcila vēriena virtuozi, klavierspēles pētnieki un dziļi mākslinieki, kuru radītās koncertprogrammas vienmēr ir svētki un īpašs notikums klaviermūzikas mīļotājiem. Arī šogad iespaidīgā skaņdarbu izlase nebūs izņēmums.

Kopā ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" diriģenta Gunta Kuzmas vadībā tiks atskaņoti trīs klavierkoncerti - poētiski majestātiskais Ferenca Lista Pirmais Klavierkoncerts, gaismas spēka apliecinošais Pētera Čaikovska Pirmais Klavierkoncerts un Volfganga Amadeja Mocarta kristālskaidri daiļais, dāsni mirguļojošais 21. klavierkoncerts. Visi trīs pianisti gan solo, gan duetos uzstāsies koncerta otrajā daļā, kur būs klavieru lauvas Ferenca Lista saviļņojošie skaņdarbi, kas veltīti mīlestības tēmai, Šopēna nostalģiskās atmiņas par Nikolo Paganini personību un viena no ģeniālākajām 19. gadsimta mūzikas lappusēm – Riharda Vāgnera ’’Izoldes nāve’’, kurā komponists sasniedzis romantisma griestus. Franču mūzikas spožos zigzagus savā ’’Nāves dejā’’ virtuozi apspēlējis Kamils Sensānss, bet otrpus okeānam mūs aizvedīs izcilā amerikāņa Džodža Gēršvina mūzika. ’’Rapsodija blūza stilā’’ ir komponista meistardarbs, kas ieskauj valdzinošā melodiskumā ar viesistabas džeza pieskaņu. Īpaši šim koncertam tiek radīta Fantāzija trīs klavierēm un orķestrim par slavenajām Johana Štrausa valšu melodijām.

Jau piekto gadu Jūrmalas pilsētas iedzīvotājus un viesus ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu priecē krāšņākais vasaras notikums – “Jūrmalas festivāls”, gādājot par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē. Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Intaru Busuli, Ivetu Apkalnu, Vestardu Šimku, Kristīni Balanas, Andželu Gobu, Alisi Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Latvijas Simtgades jauniešu simfonisko orķestri un diriģentu Aināru Rubiķi, kā arī citiem māksliniekiem aicina uz grandiozāko vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu