Otro nakti pēc kārtas pārspēts Latvijas aukstuma rekords (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Miglā tīts rīts galvaspilsētas centrā
Miglā tīts rīts galvaspilsētas centrā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdienas saullēktā gan Zosēnos, Jaunpiebalgas novadā, gan Madonā termometra stabiņš novērojumu stacijā noslīdēja līdz +3,8 grādiem, un tas ir jauns 13.jūlija minimālās gaisa temperatūras rekords Latvijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Iepriekšējā zemākā gaisa temperatūra, kas šajā datumā reģistrēta Latvijas teritorijā, bija +4,5 grādi 1953.gadā.

Teju visā valstī gaisa temperatūra naktī uz sestdienu noslīdēja zem +8 grādiem, tikai vietām Kurzemē, Jūrmalā un Rīgā nekļuva vēsāks par +9..+13 grādiem. Saskaņā ar "Latvijas Valsts ceļi" datiem līdz +4 grādiem gaisa temperatūra pazeminājās arī Kārsavas un Rēzeknes apkaimē.

LVĢMC novērojumu tīklā 13.jūlija rekords labots ne tikai Madonā un Zosēnos, bet arī Rēzeknē (kur minimālā gaisa temperatūra bija +4,2 grādi), Daugavpilī (+5,3 grādi), Jēkabpilī (+5,7 grādi), Rūjienā (+5,8 grādi), Ainažos (+6,0 grādi), Zvejniekciemā (+6,7 grādi), Mērsragā (+5,0 grādi) un Stendē (+5,4 grādi).

Sestdienas rītā Latvijā ir lielākoties saulains laiks, bez ievērojamiem nokrišņiem. Dažviet izklīst migla. Lēns vējš un bezvējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums un lēns mainīga virziena vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī galvaspilsētā bija no +7 grādiem lidostā "Rīga" līdz +12,5 grādiem jūras malā.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijā bija +16..+20 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.jūlijā bija +41 grāds Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -3 grādi Alpu kalnos.

Jau ziņots, ka piektdienas saullēktā Zosēnos gaisa temperatūra pazeminājās līdz +4,3 grādiem, pārspējot 12.jūlija nacionālo aukstuma rekordu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu