Kariņš: ASV viedoklis par Latviju un tās investīciju vidi ir pozitīvs (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Kopumā ASV viedoklis par Latviju un tās investīciju vidi ir pozitīvs, šādu priekšstatu vizītē ASV guvis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers sacīja, ka pēdējās trīs dienās viņš ticies ar daudz un dažādiem cilvēkiem, tostarp ar ASV valdības, Kongresa, uzņēmumu un domnīcu pārstāvjiem, kā arī žurnālistiem. Kopumā, viņaprāt, reakcija par Latviju bijusi pozitīva un ar lielu interesi.

Kariņš sacīja, ka ASV amatpersonas un uzņēmēji ļoti pozitīvi vērtējot valdības centienus sakārtot kopējo investīciju vidi Latvijā. Premjers uzsvēra, ka Latvijai investīciju piesaistīšana ir ļoti būtiska, īpaši jomās ar augstu pievienoto vērtību, jo tādējādi iespējams nodrošināt lielāku produktivitāti un atalgojuma celšanu valstī.

"Mēs jau gribam ne tikai nodarbināt cilvēkus, bet arī panākt, ka ekonomika ļauj maksāt arvien lielākas algas," piebilda Kariņš.

Viņš norādīja, ka investīciju tirgus sakārtošana ir būtiska ne tikai investīciju piesaistei no ārzemēm, bet arī valsts "mugurkaula" stiprināšanai. Kariņš norādīja, ka Latvijai svarīgi piesaistīt investīcijas no Eiropas valstīm, tostarp Vācijas, Zviedrijas un Spānijas, kā arī ASV.

Uz jautājumu, vai Latvijai tika izteikta arī kāda kritika, Kariņš norādīja, ka tieši pretēji - izskanējis novērtējums par paveikto, tostarp par Latvijas spēju ieguldīt savā aizsardzībā. "Mūsu filozofija - jāgādā pašiem par sevi, un tad jau, protams, ir daudz interesantāk arī mūsu sabiedrotajiem skatīties, kā mums var papildus palīdzēt," norādīja premjers.

Pēc viņa paustā, runājot par drošības jautājumiem, no ASV viceprezidenta, ministriem un Kongresa pārstāvjiem, tostarp no opozīcijas, izskanēja vienots redzējums, kurā tika uzsvērta NATO, kā arī reģiona nozīmība.

Kariņš ir pārliecināts, ka Latvijas izvēlētais attīstības virziens ir pareizs un ka sabiedrotie šos centienus novērtēs, kā rezultātā augs gan pašmāju, gan citu valstu investīcijas Latvijā.

Premjers norādīja, ka viņam kopumā radies pozitīvs iespaids par Latvijas un ASV attiecībām, vienlaikus viņš piebilda, ka Latvijai svarīgi ar sabiedrotajiem runāt un par sevi atgādināt. Kariņš sacīja, ka investīcijas nerodas no "zila gaisa", un ir svarīgi panākt, ka tie, kuri meklē, kur ieguldīt, iedomājas par iespēju to darīt Latvijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu