"Mercedes" piloti Botass un Hamiltons kārtējo reizi sacensības sāks no pirmajām starta pozīcijām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Valteri Botass pilotētā formula
Valteri Botass pilotētā formula Foto: EPA/Scanpix

"Mercedes" komandas somu pilots Valteri Botass sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) desmitajā posmā - Lielbritānijas "Grand Prix" - kvalifikācijā, tikmēr viņa pārstāvētā komanda jau kārtējo reizi sacensības sāks no pirmajām divām starta vietām.

Botass Lielbritānijas trasē pirmo reizi startēs no pirmās starta pozīcijas.

Somijas pilots ātrākajā mēģinājumā trasi veica vienā minūtē un 25,093 sekundēs, par nieka 0,006 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Luisu Hamiltonu.

No otrās starta rindas desmitajā posmā startēs "Ferrari" pilots Šarls Leklērs un "Red Bull" braucējs Makss Verstapens, tikmēr no trešās rindas trasē dosies Verstapena komandas biedrs Pjērs Gaslī un otrs "Ferrari" pilots Sebastjans Fetels.

Pirms tam notika treniņbraucienu trešā sesija, kurā ātrākais ar vienu minūti un 25,906 sekundēm bija talantīgais Leklērs, savukārt otrais palika viņa komandas biedrs Fetels. Tikmēr pēc pirmās treniņu dienas ātrākie bija "Mercedes" piloti Botass un Hamiltons.

Lielbritānijas Lielās balvas izcīņa notiks svētdien.

"Mercedes" komandas piloti bija uzvarējuši visos astoņos šosezon aizvadītajos posmos, Hamiltonam tiekot pie sešiem panākumiem, bet Austrijas "Grand Prix" Verstapens pārtrauca šo sēriju.

Čempionāta kopvērtējumā līderis Hamiltons astoņos posmos iekrājis 197 punktus, kamēr otrais ar 166 punktiem ir Botass. Tālāk ar 126 punktiem ir Verstapens, kuram ar 123 punktiem seko Fetels, bet piektais ar 105 punktiem ir Leklērs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu