Ostapenko piedzīvo zaudējumu Vimbldonas jaukto dubultspēļu finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Lindsteds un Aļona Ostapenko
Roberts Lindsteds un Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko svētdien piedzīvoja zaudējumu Vimbldonas čempionāta jaukto dubultspēļu finālā.

Ostapenko pārī ar zviedru Robertu Lindstedu fināla cīņā ar 2-6, 3-6 pārliecinoši piekāpās sacensību astotajam numuram Latišai Čanai no Taivānas un horvātam Ivanam Dodigam, kuri vēl jūnijā kopā uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā.

Šī bija pirmā reize, kad Ostapenko spēlēja Vimbldonas jaukto dubultspēļu finālā. Pirms tam viņa līdz pusfinālam bija tikusi arī pirms trim gadiem.

Iepriekš jau ziņots, ka jaukto dubultspēļu pirmajā mačā Ostapenko/Lindsteds ar 6-1, 6-4 pārspēja vien 15 gadus veco amerikānieti Kori Gaufu un Džeju Klārku no Lielbritānijas. Tikmēr otrajā mačā ar 6-3, 6-1 tika izcīnīta uzvara pār argentīnieti Andresu Molteni un japānieti Makoto Ninomiju, bet astotdaļfinālā Latvijas un Zviedrijas duets ar 2-6, 7-5, 6-4 pārspēja austrālieti Džonu Pīrsu un ķīnieti Šuaju Džanu, kuri turnīrā bija izsēti ar ceturto numuru.

Tikmēr ceturtdaļfinālā Ostapenko un Linsteds ar 6-7 (6:8), 6-3, 7-5 uzvarēja ar 12.numuru izliktos Franko Škugoru no Horvātijas un beļģieti Raluku Olaru, bet pusfināla cīņā viņi ar 7-5, 6-2 pārspēja nīderlandieti Matvi Midelkopu un ķīnieti Janu Džaosjuanu.

Pirms tam šī gada Vimbldonas čempionātā Ostapenko nespēja pārvarēt pirmo kārtu ne vienspēlēs, ne klasiskajās dubultspēlēs.

Vimbldonā tiek aizvadīts sezonas trešais no četriem "Grand Slam" turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu