VID amatpersonu pārkāpumu izmeklēšanu vēlas uzticēt Iekšējās drošības birojam (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Zane Bitere/LETA

Ir pārrunāta iniciatīva, kas noteiktu, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonu pārkāpumu izmeklēšanu uzticētu Iekšējās drošības birojam (IDB), kas ir atbildīgs par noziedzīgu nodarījumu atklāšanu iekšlietu resorā, intervijā laikrakstam "Diena" atzina iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Ministrs stāstīja, ka ir jau sagatavoti grozījumi normatīvajos aktos, kas paredzētu minētās funkcijas no VID nodot IDB, proti, viņu struktūru integrēt IDB.

"Ceru, ka minētos grozījumus atbalstīs. VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme teica, ka viņai iebildumu nav. Viņa piekrita, ka varbūt VID nenodarbotos ar savu amatpersonu noziedzīgo nodarījumu atklāšanu, ka nodotu šo funkciju IDB," sacīja ministrs.

Savukārt uz jautājumu, vai plānotās izmaiņas pārrunātas ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (V), ministrs atbildēja, ka tas ir ļoti delikāts jautājums un vēl ir jārunā gan ar premjeru, gan ar finanšu ministru Jāni Reiru (V).

"Vispirms bija starpresoru vienošanās starp Iekšlietu ministriju un VID, mēs savas pozīcijas esam saskaņojuši, tagad esmu uzdevis savam Juridiskajam departamentam izvērtēt un faktiski iniciēju, lai tiktu izstrādāti šie grozījumi, un tad, kad tie būs gatavi, veikšu pārrunas ar premjeru, finanšu ministru un koalīcijas partneriem," sacīja Ģirģens.

Jaunzeme laikrakstam arī apstiprināja, ka ir apspriesta iespēja varbūtējo VID likumpārkāpumu izmeklēšanu nodot kādai lielākai iestādei, piemēram, IDB vai KNAB, lai tādējādi celtu šā procesa kapacitāti.

"Galavārds šajā jomā ir jāsaka Finanšu ministrijai. Tāpat VID ir aktualizējis jautājumu, ka nav lietderīgi, nav efektīvi, ka vienas un tās pašas kravas pārbauda divi dažādi dienesti atsevišķi - VID Muitas pārvalde un Valsts robežsardze. Būtu efektīvāk, ja abi dienesti šo darbu veiktu kopīgi. Kravu kontrole notiek, balstoties uz risku analīzes darbu," sacīja VID ģenerāldirektore.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu