Par Bastīlijas dienas parādes naglu Francijā kļūst lidojošs karavīrs (7)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Svētdien Francijā ar militāro parādi tika svinēta Bastīlijas ieņemšanas diena. Par parādes "naglu" kļuva bruņots karavīrs, kurš virs parādes dalībnieku galvām lidinājās uz franču izgudrotāja jaunizveidotas ierīces, vēsta raidorganizācija "Euronews".

Militārajā parādē, kuru vēroja Francijas prezidents Emanuels Makrons un Vācijas kanclere Angela Merkele, tika demonstrētas Francijas jaunākās militārās tehnoloģijas, tai skaitā roboti.

Tomēr visvairāk uzmanības piesaistīja karavīrs uz lidojošas platformas. Ierīci izveidojis franču izgudrotājs Frankijs Zapata, kuram valdība piešķīra grantu 1,3 miljonu eiro apmērā. 

Par "Flyboard Air" nosaukto ierīci parādē izrādīja pats tās izgudrotājs, vēsta portāls "The Local". Platforma spēj sasniegt ātrumu 190 km/h, taču lidojums ilgst tikai apmēram desmit minūtes.

Paraugdemonstrējuma laikā Makrons apmierināti pamāja ar galvu. "Lepojos ar mūsu armiju, tā ir moderna un inovatīva," viņš vēlāk tvītoja. 

Francijas aizsardzības ministre Floransa Parlī pirms parādes norādīja, ka bruņotie spēki lidojošo platformu varētu izmantot gan loģistikas vajadzībām, gan arī uzbrukumā.

GALERIJA: Bastīlijas ieņemšanas dienas militārā parāde

Svētdiena Francijā bija saspringta diena. Pēc Bastīlijas ieņemšanas dienas parādes Parīzē sākās "dzelteno vestu" demonstrācijas, kurās kopumā tika aizturēti vismaz 150 cilvēki. Vēlāk Parīzē, Lionā un Marseļā izcēlās futbola fanu sadursmes, kas beidzās ar 282 cilvēku arestu. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu