WSJ: "Huawei" likvidēs simtiem darbavietu ASV

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs "Huawei" plāno likvidēt vairākus simtus darbavietu savā atzarā ASV, vēstīja laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ).

Atsaucoties uz anonīmiem avotiem, kas pārzina situāciju, WSJ vēstīja, ka darbavietu likvidācija plānota "Huawei" ASV bāzētajā izpētes un attīstības kompānijā "Futurewei Technologies".

Pašlaik uzņēmumā strādā 850 cilvēku vairākās laboratorijās ASV, bet simtiem no viņiem varētu darbu zaudēt, liecina laikraksta rīcībā esošā informācija.

Dažiem no Ķīnas pilsoņiem, kas strādā ASV, ir sniegta iespēja saglabāt savu darbu vai arī atgriezties strādāt dzimtenē.

ASV prezidenta Donalda Trampa valdība noteikusi, ka ASV kompānijām ir jāsaņem īpaša licence tehnoloģiju pārdošanai 'Huawei".

"Huawei" ir tirgus līderis nākamās paaudzes - 5G - mobilo sakaru tehnoloģiju ieviešanā. ASV ir aizliegts izmantot "Huawei" tehnoloģijas 5G ieviešanā, kā arī Trampa valdība cenšas pārliecināt savus sabiedrotos bloķēt "Huawei" tehnoloģijas.

Pagājušajā nedēļā Monako kļuva par pirmo Eiropas valsti, kas ieviesa 5G tīklu, kas balstīts "Huawei" tehnoloģijās.

ASV apsūdz "Huawei" par tiešu sadarbību ar Ķīnas valdību. Kompānija gan tādas apsūdzības noraida.

Pēc Trampa un Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina tikšanās pagājušajā mēnesī Osakā, kur notika G20 valstu samits, ASV prezidents paziņoja, ka mīkstinās sankcijas pret "Huawei" aprīkojumam, kas nerada nekādus riskus nacionālajai drošībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu