Beidzas filmas "Nemirstīgais" uzņemšana Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: @Cattleya 2019 – Photo by Marco Ghidelli

"Nemirstīgais" ir kriminālseriāla "Gomorra" veidotāja un zvaigznes Marko D'Amores (Marco D'Amore) režisēta filma ar viņu pašu galvenajā lomā.

Tikko noslēdzies četru nedēļu ilgais filmas "Nemirstīgais" uzņemšanas periods Rīgā, Latvijā. Filmas režisors ir Marko D'Amore, kurš filmējas arī galvenajā lomā. Filmu producē kompānijas "Cattleya" ("ITV Studios" partnerkompānija) un "Vision Distribution" sadarbībā ar "Beta Film". Filmas partneris Latvijā ir studija Baltic Pine Films. Filmas idejas un scenārija autori ir Leonardo Fazoli, Madalēna Ravali, Marko D'Amore un Frančesko Gjačo.

"Nemirstīgais" nav vienkārša spēlfilma, bet gan jauna nodaļa, kas papildina un ir perfekti saskaņota ar TV kompānija SKY veidoto oriģinālo seriālu "Gomorra". Tas ir pirmais šāda veida starpmediju projekts, kurā spēlfilma kļūst par TV seriāla sižeta daļu. Pirmo reizi tiek veidota vēstījuma kontinuitāte starp TV seriālu un tā kinematogrāfisko radinieku. "Nemirstīgā" sižets veidos pāreju starp divām seriāla "Gomorra" sezonām, tā vēl nebijušā ziņā sasaistot kinoteātrus un mazo ekrānu. "Nemirstīgais" izaicina ierastos audiovizuālos naratīvus pārsteidzoši inovatīvā veidā.

Sākotnējā ideja, kas arī īstenota šajā filmā, bija veidot pāreju starp divām seriāla "Gomorra" sezonām, pavēstot tā varoņa Siro Di Marcio dzīvesstāstu. Viņa dzīve un kriminālā karjera sākās ar zemestrīci, kas pavēra iespējas jauna tipa noziedzībai.

Četru nedēļu ilgajā filmas uzņemšanas periodā Rīgā pilnus filmēšanas servisa pakalpojumus sniedza kompānija "Baltic Pine Films". Šis ambiciozais projekts ienesa Latvijā vairāk nekā vienu miljonu eiro, sagādājot kārtējo iespēju vietējiem profesionāļiem parādīt, ka Latvija ir konkurētspējīgs spēlētājs Eiropas kino jomā. "Šī filma ir strauja un dinamiska, tajā ir neskaitāmas ainas, kurās lietoti komplicēti specefekti, kas šādā apjomā Latvijā līdz šim vēl nav pieredzēti," komentē "Baltic Pine Films" producents Sergejs Serpuhovs.

Filmā piedalās latviešu aktieri Gatis Gāga, Kaspars Kārkliņš, Dārta Danēviča un operdziedātāja Sonora Vaice, kā arī Krievijas kinozvaigzne Aleksejs Guskovs.

Pateicoties Rīgas domei un valsts dienestiem, viss filmēšanas process noritēja bez aizķeršanās, filmējot ne vien Rīgas ielās, bet arī pašvaldības un valsts pārziņā esošās vietās un ēkās.

Filmēšanas grupai bija nodrošināta piekļuve gan fantastiskām privātmājām un villām, gan nozīmīgiem industriālajiem objektiem, tostarp ostai un lidostai, iespaidīgajam augstceltņu kompleksam "Z-Towers", luksusa viesnīcai "Gallery Park Hotel" un dažādiem brīnišķīgiem parkiem, pagalmiem un jumtiem.

Foto: @Cattleya 2019 – Photo by Marco Ghidelli

Vietējo filmēšanas grupas dalībnieku skaits bija ap 65 cilvēkiem katru filmēšanas dienu.

Marko D'Amore saka: “Rīga bija satriecoši patīkams pārsteigums. Es to iemīlēju no pirmā acu uzmetiena. Mums bija iespēja strādāt tik daudzās burvīgās lokācijās un kopā ar ļoti augstas raudzes profesionāļiem, kas mums palīdzēja īstenot filmu visaugstākajā iespējamajā līmenī. Es vienmēr būšu pateicīgs "Baltic Pine Films" par šo sadarbību, viņu atbalstu un profesionalitāti."

Mateo De Laurentis (Matteo De Laurentiis), kompānijas "Cattleya" virsproducents, piebilst: “Mēs bijām ārkārtīgi priecīgi strādāt Rīgā ar izciliem vietējiem profesionāļiem. Šī pilsēta ir ļoti pretimnākoša kino uzņemšanai, un šejienes burvīgā gaisma ir devusi unikālu noskaņu mūsu projektam."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu