Pēc ceturtā posma Macuks palielina pārsvaru čempionāta kopvērtējumā (1)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas motokrosa čempionāta 4. posms
Latvijas motokrosa čempionāta 4. posms Foto: Jānis Pastars (www.mxphoto.lv)

14.jūlijā Dobeles Tautas sporta bāzē “Ceļa ēzeļi” norisinājās Latvijas čempionāta “Aspekt-V” 4.posms. Lai arī uz šīm sacensībām potenciālo dalībnieku skaitu paplicināja pasaules Junioru čempionāts Itālijā, pasaules čempionāta MXGP kārtējais posms Indonēzijā, kā arī daudzu šobrīd traumas guvušo sportistu iztrūkums, uz vietas sanākušie vairāk kā 2000 līdzjutēji varēja doties mājās ar gandarījuma sajūtu.

Par prieku pašmāju faniem ātrākajā MX1 klasē kvalifikācijā un abos braucienos nepārspēts palika Toms Macuks, TVNET informēja LaMSF sabiedrisko attiecību pārstāvis Jānis Pastars. Otrais aiz viņa igaunis - Indreks Magi, bet trešo pozīciju, sīvā cīņā ar dobelnieku Kārli Kalēju, izcīnīja vēl viens Igaunijas pārstāvis Jans Jakobsons.

Jāpiebilst, ka Macuks astoņu dienu laikā ir uzvarējis četrās sacensībās pēc kārtas. Vispirms tas bija Pērnavā Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta posmā, bet jau nākamajā dienā uzvara komercsacensībās Kandavā. Šīs nedēļas vidū Toms kā pirmais Latviju pārstāvošais motobraucējs kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena tradicionālajā, Leoku dinastijas organizētajā Somerpalu stadionkrosā un visbeidzot triumfs Dobelē. Mazliet žēl, ka uz iepriekšminētajām sacensībām nevarēja ierasties titulētais igauņu veterāns Tanels Leoks ar savu komandas biedru Andero Lusbo, kuriem šajā laikā starti divos pasaules čempionāta posmos Indonēzijā. Tāpat arī jāpiemin fakts, ka patlaban traumas dziedē Matīss Karro, Dāvis Līvs un igaunis Gerts Krestinovs. Nemazinot Toma Macuka panākumu nozīmīgumu, tomēr būtu interesanti pavērot, kāds spēku samērs uz Baltijas motokrosos startējošiem, patlaban ir sportiskās formas pīķī esošajam Rodeo Racing Team pilotam.

Foto: Jānis Pastars (www.mxphoto.lv)

Dalībniekiem kuplākajā MX2 klasē uzvaras abos braucienos un kopvērtējumā Rodeo MX Racing Team nofraktētajam somu pilotam Jere Hāvisto, kas pirms nedēļas vinnēja arī Kandavas Superkrosā un līdz šim ir guvis punktus arī Pasaules čempionāta MX2 ieskaitē. Par prieku vietējiem Dobeles līdzjutējiem ar izcīnītu otro vietu, atgriešanos pēc traumas sadziedēšanas, varēja svinēt MX4Dobele pārstāvis Arnolds Sniķers, bet kā trešais kopvērtējumā palika Kristera Serģa motokluba braucējs Niks Niklāvs Sūna.

Foto: Jānis Pastars (www.mxphoto.lv)

MXJuniori divtaktu motociklu ieskaitē uzvaru izcīnīja igaunis Romeo Karu. Otrās un trešās vietas ieguvējiem vienāds punktu skaits, bet pateicoties uzvarai otrajā braucienā, kā nākamais aiz uzvarētāja kopvētējumā palika Kristers Krists Sūna, bet godalgoto trijnieku noslēdza Krievijas sportists Artemijs Rausovs.

MX2 Juniori 4T vērtējumā pirmā vieta vēl vienam krievijas pārstāvim Pāvelam Manguševam. Otrajā vietā Haralds Rūsiņš un savukārt trešajā Ansis Ansevičs.

Foto: Jānis Pastars (www.mxphoto.lv)

Blakusvāģu ieskaitē pirms Dobeles sacensībām pārmaiņas piedzīvoja Jāņa Daidera un Tanela Koivu ekipāža, jo iepriekšējā dienā igauņu kantētājam piepeši sākās asas sāpes vēderā. Veselības problēmas uz vakarpusi aizvien pastiprinājās, tāpēc uz jautājuma bija Latvijas čempionāta līdera starts kārtējā etapā. Taču par laimi, no Tallinas uz Dobeli palīgā atsteidzās vien sestdienas vakarā sazvanītais igauņu kantētājs Karls Alberts Kasesalu.

Foto: Jānis Pastars (www.mxphoto.lv)

Arī šādā komplektācijā Daiders tomēr spēja savu ekipāžu aizvest līdz pirmajai vietai abos braucienos un kopvērtējumā. Otrie palika igauņi Gerts Gordejevs kopā ar Keitu Kivasti. Savukārt trešo vietu izcīnīja Māris Rupeiks pārī ar Kasparu Liepiņu. Jāpiezīmē, ka Rupeiks otrā brauciena sākumā pēc saķeršanās startā, pirmajā aplī devās kā priekšpēdējais. Taču godam aizvadot sacīksti, finišu braucienā šķērsoja kā trešais.

Kvadraciklu klasē bez jebkādiem pārsteigumiem absolūti ātrākais bija Eiropas čempions igaunis Kevins Sārs, kuram pēc Edgara Meņģeļa satraumēšanās, Baltijas mēroga sacensībās šķiet vairs nav īsti vērā ņemamu konkurentu. Dobelē Sārs paņēma visu banku, uzvarot kvalifikāciju un abus braucienus. Jau otrās sacensības pēc kārtas tehniskas neveiksmes vajā vienu no perspektīvākajiem pašmāju jaunās kvadru braucēju audzes braucējiem, Gulbenes Moto dalībnieku Valēriju Kuzminu. Iespējams, ka izstāšanās pirmajā dienas startā Valērijam maksāja vietu uz pjedestāla. Otrajā braucienā ilgu laiku Kuzmins iestrēga aiz tobrīd otrajā vietā esošā Prīta Jarvlo. Taču turpinājumā neatlaidība vainagojās ar igauņa apdzīšanu un strauju atraušanos, kas nodrošināja otro vietu braucienā. Taču tā bija par maz un rezultātā tikai ceturtā vieta kopvērtējumā. Pjedestāla otrais pakāpiens Prītam Jarvlo, bet trešā vieta vēl vienam pašmāju talantam Emīlam Sigajevam.

Foto: Jānis Pastars (www.mxphoto.lv)

Vēl svētdien tika aizvadīti starti MX85 un MX Veterāni klasēs. Ņemot vērā kuplu Baltijas sportistu pārstāvniecību Pasaules Junioru čempionātā, kas norisinājās Itālijā, MX85 klases rezultāti netika ņemti kopējā Latvijas čempionāta ieskaitē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu