Tiešraide: “Zaļās” enerģijas nākotne Latvijā. Studijā Zariņš un Nemiro (2)

Iļja Kozins
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET kolāža/Felīcija Vērzemniece

Šo trešdien, 17. jūlijā, raidījumā “Komforta zona” par Elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes (OIK) nākotni, elektrības tarifiem, “Latvenergo” padomes atlaišanu un citiem tematiem.

Diskusijā piedalīsies ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (“KPV LV”) un Saeimas deputāts, viens no skaļākajiem OIK kritiķiem Ivars Zariņš (“Saskaņa”).

Jau ziņots, ka Saeima šā gada 10. janvārī pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) rosinājuma pieņēma aicinājumu Ekonomikas ministrijai (EM) izstrādāt tiesību aktus elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes atcelšanai no šā gada 31. marta

Attiecīgos normatīvos aktus ministrija ir sagatavojusi, un tie jūnijā tika skatīti Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālo jautājumu komisijas sēdē, bet pēc tam pieņemti 2. lasījumā Saeimas plenārsēdē. Taču vienlaikus, kā novēroja TVNET, mainījās publiskās diskusijas virziens: tagad OIK atcelšanas vietā, Ekonomikas ministrija runā par elektrības izmaksu samazināšanu patērētājiem kopumā.

Tāpat plašu rezonansi izraisīja ekonomikas ministra Nemiro 19. jūnija lēmums atlaist “Latvenergo” padomi.

Maija sākumā Nemiro sacīja, ka nav apmierināts ar atsevišķu "Latvenergo" padomes locekļu darbu, tomēr izmaiņas padomes sastāvā netiekot plānotas.

"Ir padomes locekļi, kuri strādā aktīvi un produktīvi, bet ir arī tādi, kas nestrādā aktīvi un produktīvi. Akcionāru pārstāvji ir devuši kompānijas padomei uzdevumus, kas ir pildīti smagnēji. Tā kā pārbaude vēl nav noslēgusies, nekādi lēmumi vēl nav pieņemti," toreiz sacīja Nemiro.

Atlaistās padomes vietā Nemiro iecēla pagaidu padomi, kuras sastāvā bija ekonomikas ministra padomnieks Pāvels Rebenoks, ministra biroja vadītāja Inese Kublicka, Vēja enerģijas asociācijas valdes loceklis Kristaps Stepanovs, AS "Rigensis Bank" valdes loceklis Renārs Degro un Artūrs Šnoriņš.

Taču jau 1. jūlijā Rebenoks informējis Nemiro par visu padomes locekļu lēmumu atkāpties no amata, jo neredz iespēju pilnvērtīgi pildīt funkcijas esošā "politiskā spiediena dēļ", toreiz portālu TVNET informēja Rebenoks. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu