Tehniskā palīdzība uz ceļa – ko iesākt, kad auto palicis ceļmalā?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Daimler AG

Ne viens vien autovadītājs zina, ko nozīmē palikt ceļa malā pēkšņas tehniskas ķibeles dēļ. Lai gan rūpīgi uzturēti un labā tehniskā stāvoklī esoši transportlīdzekļi parasti neliek vilties, brīvdienās piedzīvotā vētra pierādīja, ka ūdens plūdi uz Latvijas ceļiem ir izaicinājums pat automašīnai labā tehniskā stāvoklī. Biežākās tehniskās ķibeles, kas vasarā piemeklē autovadītājus, ir kā dabas, tā pašu autovadītāju neuzmanības rezultāts. Pārplūdušas peļķes, peldes vai laivu brauciena laikā “noslīkušas” atslēgas un pārsistas riepas ir tikai dažas no biežākajām ķibelēm, kas piemeklē autovadītājus vasarā. 

Iemesli, kāpēc nepieciešama steidzama tehniskā palīdzība uz ceļa, ir dažādi. Tā var būt pārsista riepa, ziemu garāžā nostāvējušam auto izlādējies akumulators, pazaudēta aizdedzes atslēga, ielieta nepareizā degviela u.tml.

Auto apstājies meža vidū. Kam zvanīt?

Eksperti silti iesaka izmantot autorizēto servisu pakalpojumus, jo labs auto izplatītājs varēs parūpēties par klientu 24 stundas diennaktī arī tad, kad viņš atradīsies tālu no mājām. Tāpēc pirmais zvans, ja auto piemeklē tehniskas problēmas, – savam auto dīlerim, kurš var nosūtīt uz notikuma vietu servisa meistaru un evakuatoru. Pirms došanās tālākā ceļā ieteicams arī nodrošināties ar sava dīlera tālruņa numuru un izpētīt sarakstu ar autorizētajiem servisiem izvēlētajā maršrutā.

Foto: Daimler AG

Nezināms serviss vai savējais?

Nezināmos servisos palīdzību vajadzētu meklēt tikai gadījumā, ja tiešām citu iespēju nav – ja vien iespējams, labāk vērsties autorizētajos servisos, kur automašīnai tiks nodrošināta tās ražotāja paredzēta atbilstoša apkope.

Iemesls - oficiālo dīleru servisos darbinieki ir apmācīti darbam ar konkrēta ražotāja automobiļiem, un viņiem ir pieejama gan plaša informācija, gan tehniskais atbalsts, ražotāja pārstāvis defekta cēloni atradīs daudz ātrāk nekā meistars neatkarīgā autoservisā. Tas gan nenozīmē, ka labu meistaru nevar atrast arī citur; sarežģījumi varētu rasties ar remontu atbilstoši rūpnīcas tehnoloģijām ar speciāliem instrumentiem un garantēti kvalitatīvām rezerves daļām.

Visbeidzot pirms došanās tālākā ceļojumā noteikti jāpārbauda mašīnas tehniskais stāvoklis - tehniskie šķidrumi, riteņi, riepas, mašīnas komplektācija u.tml. Tikpat svarīgi izvērtēt sava spēkrata spējas pirms braukt mežā, vētras un lietus laikā lielākas peļķes izbraukt iespējami uzmanīgi.

Materiāls tapis sadarbībā ar Daimler AG ģenerālpārstāvi Latvijā SIA “Domenikss”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu