Itālijā galēji labējiem konfiscē raķeti un ieroču arsenālu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Itālijas policija pirmdien konfiscēja "gaiss-gaiss" tipa raķeti, ložmetējus un raķešmetējus, veicot reidus izmeklēšanā pret galēji labējo ekstrēmistu grupējumiem, un varas iestādes paziņoja, ka šāda ieroču arsenāla atrašanai Itālijā ir maz precedentu.

Policija aizturēja trīs cilvēkus, tai skaitā 50 gadus veco Fabio del Berdžolo, kurš ir bijušais kandidāts no neofašistu partijas "Jaunais spēks" ("Forza Nuova") un kura mājā tika atrasts milzīgs ieroču krājums, kā arī neonacistu propaganda un hitleriska atribūtika.

"Operācijas laikā tika konfiscēta "gaiss-gaiss" tipa raķete perfektā darba kārtībā, kuru bija izmantojusi Kataras armija," paziņoja policija, pieminot 800 kilogramus smago raķeti "Mantra".

Tika atrastas arī "jaunākās paaudzes" automātiskās kaujas šautenes.

"Šī ir ievērojama [ieroču] konfiskācija, kam ir maz precedentu Itālijā," sacīja Turīnas policijas komisārs Džuzepe de Mateiss.

3,54 metrus garā raķete bija ražota Francijā. Del Berdžolo bija cerējis to pārdot par 470 000 eiro, ziņoja Itālijas mediji.

Raķete bija "bez sprāgstvielu lādiņa, bet to varēja apbruņot cilvēki, kas specializējušies šajā jomā," paziņoja policija.

Foto: SIPA/Scanpix

"Pašlaik nekas mūs nevedina uz aizdomām" par aktīvu sazvērestību lietot šos ieročus, sacīja pretterorisma amatpersona Eudženio Spina.

Līdz ar del Berdžolo tika aizturēti arī 42 gadus vecs Šveices pilsonis un 51 gadu vecs Itālijas pilsonis, kas apsūdzēti šīs raķetes glabāšanā un tirgošanā. Policija atrada raķeti noliktavā pie nelielās Rivanacanoterme lidostas Pāvijas provincē.

Raķete "Mantra Super 530 F" ar 25 kilometru darbības rādiusu un 30 kilogramu sprāgstvielu lādiņu ir modernizēta versija raķetei R530, kas nonāca armijas bruņojumā 1980.gadā.

Reidi tika veikti policijas izmeklēšanā pret itāļu ekstrēmistiem, kas pievienojušies prokrieviskajiem separātistiem Ukrainā.

Policijas pārtverti vēstījumi noveda pie izmeklēšanas pret del Berdžolo, kurš mobilajā lietotnē "Whatsapp" bija nosūtījis šīs raķetes fotogrāfijas, piedāvājot to pārdošanai.

Policija vispirms viņu novēroja, bet pēc tam iebruka viņa mājā un tur atrada ieročus, tai skaitā ložmetēju "Scorpion", šaujamieroču daļas un 20 durkļus. Tika atrastas arī nacistu laika ielu un laukumu nosaukumu zīmes, tai skaitā viena ar uzrakstu "Adolf-Hitler Platz" ("Ādolfa Hitlera laukums").

Partija "Jaunais spēks" pirmdien nāca klajā ar paziņojumu, distancējoties no del Berdžolo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu