Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” svin kartupeļu ziedēšanu Kuldīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” 12. jūlijā pie Kulturālo kartupeļu lauka, Kuldīgā aicināja ikvienu interesentu ieskandināt pirmos kartupeļu ziedēšanas svētkus. Visas dienas garumā notika dažādas, ar kartupeļiem saistītas, aktivitātes, darbnīcas bērniem un pieaugušajiem, kā arī izglītojoši semināri lauksaimniecības nozares speciālistiem. Kartupeļu ziedēšanas svētku noslēgumā izskanēja fonda “Viegli” pirmais brīvdabas koncerts “Kartupeļu ziedonis” dziesminieka Goran Gora (Jānis Holšteins-Upmanis) vadībā.

Pasākumā jau pa dienu pulcējās gan lieli un mazi, lai izbaudītu radošās darbnīcas un piedalītos dažādās atrakcijās, kas saistītas ar kultūraugu kartupeli. 

Kulturālo kartupeļu lauks Kuldīgā apliecina Imanta Ziedoņa pārlaicīgo literāro darbu “Kurzemīte”, kas būs Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” un Ziedoņa muzeja fokusā turpmākos gadus. Iedvesmojoties no šā Ziedoņa darba, tapa arī pirmā fonda brīvdabas koncerta “Kartupeļu ziedonis” programma. Šīs vasaras muzikālais notikums ir jauna koncertu cikla sākums, un šogad koncertā uzstājās “Kartupeļu bigbends” mūziķa Goran Gora (Jānis Holšteins-Upmanis) vadībā. Īpaši aranžētas koncertā izskanēja tādas laika pārbaudi izturējušas dziesmas, kā Imanta Kalniņa “Dūdieviņš”, grupas “Pērkons” dziesma “Pie baltas lapas”, Edgara Liepiņa izpildītā “Tāpēc jau, ka nevar zināt kāpēc”, Raimondas Vazdikas dziesma “Apsoli man neko” un daudzas citas, kas koncertā mijiedarbojās ar Imanta Ziedoņa dzejas lasījumiem kuldīdznieka, mācītāja Mārtiņa Burke-Burkevica izpildījumā. Par īpašu pasākuma atmosfēru parūpējies arī daudzkārt apbalvotais un Spēlmaņu nakts balvu ieguvējs, gaismu mākslinieks Oskars.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu