Daugavpilī aizvadīts 2019.gada drifta festivāls

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Drifta festivāls Daugavpilī
Drifta festivāls Daugavpilī Foto: Publicitātes foto

Ar īpašu sagaidīšanu Daugavpilī un fantastiskām cīņām šo drifta čempionāta posmu katrs ir iemīlējis pa jaunam. 

Jau piektdien visi sportisti tika ļoti laipni sagaidīti Daugavpilī, visas dienas garumā tika aizvadīti brīvie treniņi, kurus bija iespēja apmeklēt jebkuram interesentam. Treniņi norisinājās no vieniem dienā līdz pat deviņiem vakarā. Tos vērojot, bija skaidrs, ka cīņas būs aizraujošas un nākamā diena - interesanta. Tas, kā organizatori pārvērta Daugavpils kartodromu “Blāzma”, bija kas fantastisks, apmeklētāji teica - "ir sajūta, ka tas nemaz nav pie mums, ka esam aizbraukuši uz ārzemēm, pavisam nepazīstam šo vietu”. Ar sajūsminātām atsauksmēm no apmeklētājiem un Daugavpils iedzīvotājiem tika sagaidīta oficiālā sacensību diena.

Sestdiena sākās ar oficiālajiem treniņiem, turpinājās ar kvalifikāciju un trim tandēmu sesijām - TOP16 Semi pro ieskaitē, TOP32 Lietuvas Street ieskaitē un TOP32 Latvijas Street ieskaitē. Pārsteigumu dalībniekiem sagādāja tiesneši, kuri bija izveidojuši vēl nebrauktu konfigurāciju Daugavpilī. Visi bija gatavojušies braukt jau zināmās, taču tika pārsteigti ar ko jaunu. Daugavpils vietējie sportisti novērtēja: ”Mēs te trenējamies visu laiku, braucam konfigurācijas, ko esam braukuši agrākajos posmos Daugavpilī, bet nekad neienāca prātā, ka var braukt ko šādu, super trase!” Organizatoriem bija īpaši liels prieks, ka uz starta izgāja astoņi jauni sportisti no Daugavpils un apkaimes. Kopā sacensībās bija 96 dalībnieki no trim valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas. Tik pilnu Dalībnieku parku Daugavpils vēl nebija piedzīvojusi.

Foto: Publicitātes foto

Organizatori nespēj pat izteikt, cik daudz viņiem nozīmē skatītāju atsauksmes, labie vārdi, tās sajūtas, ka visi kopā spēj sarīkot šādas skaistas sacensības. Gan sacensību dienā, gan pēc tām turpina pienākt vēstules: ”Paldies par posmu, paldies, ka atvedāt ko šādu uz Daugavpili, lūdzu, brauciet vēl! Mēs mīlam driftu, tas bija satriecoši!”

Foto: Publicitātes foto

Sacensības sestdienā iesāka Proam klase, no 21 braucēja kvalificējās 19, augstāko vietu kvalifikācijā ieņēma Roberts Bāriņš, kuram tieši pirms trim gadiem Daugavpilī bija pirmās sacensības driftā. Lieliska apstākļu sakritība, un Roberts sacensību dienā pārsteidza visus arī ar fantastisku aviošovu virs kartodroma “Blāzma”. Proam trase bija tehniska un interesanta, solīja tuvus tandēmus, un tādi arī bija. Pēc oficiālās sacensību atklāšanas uz starta stājās Proam braucēji, lai veiktu tandēmu braucienus. Katrs brauciens bija ļoti interesants, cīņas tika vērotas jau Top16 braucienos, trase kļūdas nepiedeva nevienam.

Foto: Publicitātes foto

Ar skaistām cīņām, dažiem pārbraucieniem tika noskaidroti labākie. Proam klasē viens no jaunākajiem drifteriem Artūrs Bondars ieņēma 1. vietu, šī noteikti bija "viņa trase". 2. vietā Aleksandrs Murajs, kuram arī šī trase likās kā saldais ēdiens, un 3.vieta vienam no skaistāko automašīnu īpašniekiem Rolandam Bērziņam, kurš aiz sevis atstāja Raivi Alkšāru. Raivis šajās sacensībās demonstrēja izcilu sniegumu, cerams,  tādu viņš rādīs katrās turpmākajās sacensībās.

Foto: Publicitātes foto

Nākamā uz starta stājās Street klase, kura šoreiz bija ļoti plaša. Papildus Latvijas Street ieskaitei notika arī Lietuvas Street ieskaite, kura mazliet gan atšķiras, jo lietuviešiem Street brauc jebkura automašīna ar nosacījumu, ka jābūt 205. izmēra riepām, bet Latvijas Street brauc pilnīgi ielai “legālas” mašīnas, ar dažiem uzlabojumiem, piemēram, spēcīgāku rokasbremzi. Street kvalifikācijas braucienus aizvadīja visi sportisti kopā, un pēc tam tika izvilktas atsevišķas tandēmu egles katrai Street ieskaitei. Augstāko rezultātu šajā trasē uzrādīja Igors Vozņakovskis un Jānis Bērziņš - 88 punkti, kas arī bija labākie rezultāti šajās sacensībās. Pirmie uz starta stājās latvieši, tandēmu egle solīja skaistus tandēmus, un skatītāji tos vēroja jau no TOP32. Liels prieks par jaunajiem sportistiem, kuriem arī izdevās kvalificēties tandēmiem jau savās pirmajās sacensībās.

Foto: Publicitātes foto

1.vieta Daugavpilī Jānim Ciedram, kurš abas sacensību dienas brauca lieliski. 2.vietā Roberts Goldmanis, 3.vieta Edgaram Kroģerim. Noteikti šāds pjedestāls mazliet pamainīs gada kopvērtējumu un padarīs sacensības vēl aizraujošākas nākamajos posmos.

Pēc tam notika Lietuvas Street ieskaite gluži kā sacensību saldais ēdiens. Šie tandēmi bija lieliska iespēja redzēt trasē kopā street un proam braucējus. 1.vietā Aleksandrs Murjajs, kurš ir Proam klases pārstāvis, 2. vietā Salvijus Budris no Lietuvas, bet 3. vieta Jānim Bērziņam, kuram šīs šogad bija pirmās sacensības.

Liels paldies Daugavpils Sporta pārvaldei un Daugavpils domei par atbalstu, kā arī Daugavpils iedzīvotājiem. Latvijas drifts noteikti vēlas atgriezties Daugavpilī 2020.gada sezonā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu