Jāņa Horelika atskats uz sacensībām Pērnavā - NEZ un Somijas čempionāta trešo posmu

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publikācijas foto

29.-30. jūnijā Pērnavas Grand Prix 2019 ietvaros tika aizvadīti NEZ un Somijas čempionāta trešie posmi. Legends klasē startēja Jānis Horeliks, Valters Zviedris, Ernests Veismanis un Uldis Timaks.

Sacensību programma bija visnotaļ plaša, jo dalībnieki pārstāvēja V8 Thunder, Porsche Cup, TCR, Legends, BaTCC, Formula historic, kā arī Superbike klases.

Ceturtdien un piektdien notika treniņi un kvalifikācijas.

"Es treniņu sesijas aizvadīju mierīgi, piebraucot riepas. Piektdienas pirmā treniņa laikā manai leģendai apstājās motors - bija pārlūzusi sadales vārpsta. Paspējām uz kvalifikāciju ielikt rezerves motoru. Kvalifikācijā paspēju nobraukt vienu apli, jo radās problēma ar karburatoriem (nodega filtrs). Kvalificējos kā pēdējais. Vakars garš, no diviem motoriem salikām vienu," - tā latviešu autosportists Jānis Horeliks.

Foto: Publikācijas foto

"Sestdien startu sāku no 30. starta vietas. Jau pirmajā līkumā izdevās vairāku braucēju apdzīšana, bet sacensību gaitā vēl pakāpos dažas pozīcijas uz augšu. Finišēju 17. pozīcijā. Valters Zviedris - divpadsmitais, Ernests Veismanis - astoņpadsmitais, bet Uldis Timaks pēc nelielas sadursmes bija spiests izstāties. Pirmais savukārt finišēja Filips Mīmoiss, otrais - Veli-Peka Kartenens, trešais - Peka Sepanens," turpina sportists.

"Uz otro braucienu visi latvieši bija uz strīpas un gatavi startam. Man otrais brauciens bija cerīgāks, jo startā jau biju piecpadsmitais. Brauciens bija spraigs, jo cīnījos par pirmo vietu savā grupā. Savu tiešo konkurentu Rihimā brauciena laikā biju jau apsteidzis, taču finišā ātrāks bija Somijas braucējs un finišēju aiz viņa 12. vietā. Valteram Zviedrim - 10. vieta, Uldim Timakam - 16. vieta, Ernetam Veismanim - 19. vieta. Goda pjedestāls nemainīgs - Mīmoiss, Kartunens, Sepanens. Masters klasē savukārt man izdevās izcīnīt divas otrās vietas. Pēc trim Somijas posmiem kopvērtējumā Masters klasē esmu otrais un absolūtajā ieskaitē - vienpadsmitais. Paldies ģimenei, vecākiem un labajiem atbalstītājiem. Uz drīzu tikšanos Rīgas posmā Summer Race 17.-18. augustā," pievienoties fanu pulkam aicina Horeliks.

Foto: Publikācijas foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu