Nākamgad NEPLP, LTV un Latvijas Radio vajadzībām papildus nepieciešami vairāk nekā €6 miljoni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Nākamgad Nacionāli elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP), Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vajadzībām papildus nepieciešami vairāk nekā seši miljoni eiro, aģentūrai LETA pastāstīja NEPLP loceklis Patriks Grīva.

Grīva sacīja, ka NEPLP pirmdien, 14.jūlijā, valdībai iesniedza nākamā gada galvenās prioritātes. Kopumā tika iesniegtas 14 vajadzības, kas ietver gan Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un NEPLP prasības. Kā prioritārā prasība virzīta Latvijas Radio programmu satura veidošana un izplatība, tostarp arī kapacitātes stiprināšana, palielinot Latvijas Radio žurnālistu un citu darbinieku algas.

Viņš piebilda, ka nākamgad Latvijas Radio satura veidošanai un stiprināšanai, tostarp arī darbinieku algu palielināšanai, nepieciešami 989 321 eiro. Turpmākajos gados summa Latvijas Radio stiprināšanai varētu pieaugt.

Jautāts, vai ir apzināts, kāds varētu būt algu pieaugums žurnālistiem un citiem Latvijas Radio darbiniekiem, Grīva skaidroja, ka NEPLP galvenais uzdevums ir atbalstīt Latvijas Radio un nodrošināt, lai valdība nākamā gada budžetā ieplāno prasīto summu, savukārt, par cik žurnālistiem un citiem Latvijas Radio darbiniekiem varētu palielināt algu, lems Latvijas Radio valde.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas Radio valde aicinājusi valsts augstākās amatpersonas steidzamības kārtībā piešķirt valsts budžeta līdzekļus darbinieku atalgojumam 100 000 eiro apmērā šim gadam un gandrīz miljonu eiro nākamajam gadam.

Latvijas Radio valde atklāto vēstuli nosūtījusi Valsts prezidentam Egilam Levitam, Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK), Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītajam Ministru kabinetam, kultūras ministram Naurim Puntulim (VL-TB/LNNK), finanšu ministram Jānim Reiram (JV), Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Saeimas Budžeta komisijai un zināšanai - NEPLP.

Lai stabilizētu situāciju, Latvijas Radio atklātajā vēstulē pieprasa, pirmkārt, budžeta pieaugumu atlīdzībai un kapacitātes stiprināšanai 100 000 eiro apmērā šogad un, otrkārt, budžeta pieaugumu atlīdzībai un kapacitātes stiprināšanai gandrīz viens miljons eiro 2020.gadā un 1,1 miljona eiro apmērā turpmākajos gados. Tāpat valde aicina piešķirt kompensāciju par iziešanu no reklāmas tirgus, lai nodrošinātu raidlaika aizstāšanu ar kvalitatīvu saturu un nodrošinātu pamatdarbību, kas līdz šim finansēta no reklāmas ieņēmumiem, 1,79 miljonu eiro apmērā 2020.gadā un 3,57 miljonu eiro apmērā turpmākajos gados.

Tāpat vēstīts, Latvijas Radio Ziņu dienests izteicis neuzticību Latvijas Radio valdei, vienlaikus pieprasot tās atkāpšanos vai atbrīvošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu