Etnonakts 2019 "Tarkšķi" Ērmaņu muižā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Etno un folkmūzikas draugiem Iecavas „Tarkšķi“ Kristīnes Kareles vadībā dziedās, spēlēs un vadīs tautas dančus ikgadējā jūlija pēdējās sestdienas Etnonaktī 27. jūlijā no 19:00.

„Tarkšķu“ repertuārā - senākās tautas dejas, kā arī jaunāku laiku pilsētu folklora un ziņģes.

Etnonakts jaunums - aktīvai lietošanai tiek izdota dziesmu burtnīca ar „Tarkšķu“ dziesmām. Nošu rakstu veidojis mūziķis Jānis Amantovs, dizainu maketējusi māksliniece Dace Liepa.

Plašās folkloras kopas "Tarkšķi'' aizsākums ir Rīgā 1992.gadā (Iecavā no 2002. gada). Kopa regulāri un aktīvi piedalās festivālos, konkursos un koncertos. Sadarbībā ar mūzikas izdevniecību „Lauska“ iznākuši skaņu albumi: „Ganos“ (2013) un „Smukā meitiņ'“ (2018).

„Tarkšķu mandolīnisti” ir kopas jaunākais atzars, kurā savu renesansi piedzīvo ilgu laiku piemirstie tautas mūzikas instrumenti ar savu unikālo skanējumu - mandolīnas.

Dalībniekiem un klausītājiem Etnonaktī paredzēts laiks arī brīvajai skatuvei – iespējai muzicēt, izmēģināt jaunas dziesmas – solo, instrumentāli, ar draugiem, ģimenēm. Dažādu etnosu, valodas, tradīciju, artefaktu, tautastērpu lietojums – gaidīti, bez ierobežojumiem!

Ieeja brīva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu