Kuldīgas novadā, iespējams, aizdedzināta prokurora automašīna (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kuldīgas rajona prokuratūras prokurors Gints Mežiņš
Kuldīgas rajona prokuratūras prokurors Gints Mežiņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Kuldīgas novadā pagājušajā naktī, iespējams, aizdedzināta Kuldīgas rajona prokuratūras prokurora, bijušā Kuldīgas policijas iecirkņa priekšnieka Ginta Mežiņa automašīna, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kuldīgas novada Pelču pagasta Ābeļciemā, iespējams, aizdedzināta Mežiņa un viņa dzīvesbiedres automašīnas. Tāpat degusi pirts mājiņa, noskaidroja LETA.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova aģentūrai LETA apliecināja, ka par automašīnu degšanu Pelču pagastā policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Tikmēr prokuratūrā aģentūrai LETA neapstiprināja, vai degusi Mežiņa automašīna. Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūrai LETA vien atzīmēja, ka kriminālprocesa laikā krimināllietā esošie materiāli ir izmeklēšanas noslēpums un ar tiem drīkst iepazīties amatpersonas, kuras veic izmeklēšanu.

Kuldīgas novada pašvaldība šodien aģentūru LETA informēja, ka naktī uz 16.jūliju Kuldīgas novada Pelču pagasta Ābeļciemā notikusi, domājams, ļaunprātīga dedzināšana, aizdedzinot divas automašīnas un pirts mājiņu. Valsts policijā pašvaldībai apstiprināja šo faktu un norādīja, ka par noziedzīgo nodarījumu ierosināts kriminālprocess.

"Policija neatklāj, kas ir cietušais, taču neoficiāli ir zināms, ka tā ir tiesu varas institūcijas amatpersona, kas notikušo dara vēl satraucošāku," norādīja domē.

Pirms diviem mēnešiem Kuldīgas vecpilsētā notika līdzīgs noziedzīgs nodarījums, kad tika ļaunprātīgi aizdedzinātas divas uzņēmēja Roalda Ciņa ģimenei piederošas automašīnas. Pašvaldība sniedza Valsts policijai videonovērošanas kameru ierakstus, lai palīdzētu nozieguma izmeklēšanā.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa toreiz tikās ar iekšlietu ministru Ģirģenu un Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi. Amatpersonas tikšanās laikā vienojās, ka darīs visu, lai noziedzīgais nodarījums pēc iespējas ātrāk tiktu atklāts.

"Vēl viens ļaunprātīgas dedzināšanas gadījums Kuldīgas novadā ir radījis lielas bažas un satraukumu iedzīvotājos. Pašvaldība atkārtoti vērsīsies pie iekšlietu ministra un Valsts policijas priekšnieka, lūdzot rūpīgi pievērsties šā noziedzīgā nodarījuma izmeklēšanai un iespējami ātri atrast un saukt pie atbildības noziedzīgā nodarījuma izdarītāju," paudusi Bērziņa.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu