Dzērājšoferis no soda cer izvairīties, pārkāpjot pasažiera sēdeklī (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirms pāris nedēļām Valsts policija savā YouTube kontā ievietojusi kārtējo video, kurā iemūžināts kāda dzērājšofera mēģinājums izvairīties no soda bēgot. Visnotaļ neparasts ir pakaļdzīšanās iznākums, jo pēc mašīnas apturēšanas izrādījās, ka pie tās stūres neviena nav, bet priekšējā pasažiera sēdeklī atrodas vīrietis ar alkohola reibuma pazīmēm.

Lūk, kas rakstīts zem video Valsts policijas YouTube kontā: "Svētdien, 23.jūnija pēcpusdienā Alūksnē, Jāņkalna ielā patruļpolicijas ekipāža patrulēšanas laikā pamanīja kādu aizdomīgu automašīnu BMW X5. Kad policisti mēģināja pārbaudīt minēto automašīnu, tās vadītājs sāka bēgšanu.

Pulksten 15:52 Alsviķu pagastā, vīrieša vadītais transportlīdzeklis tika apturēts. Vīrieša izelpā bija jūtama alkoholam raksturīga smaka, taču no alkohola pārbaudes uz vietas viņš atteicās. Vīrietis nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām sekot uz dienesta transportlīdzekli, izrādīja fizisku pretošanos, kā arī mēģināja bēgt. Pārkāpējs atteicās sniegt jebkādus paskaidrojumus, noliedza, ka būtu vadījis automašīnu. Vīrietis tika nogādāts medicīnas iestādē alkohola koncentrācijas noteikšanai.

Par nepakļaušanos vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu) piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu 1200 – 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem."

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu