Zēdorfs atlaists no Kamerūnas izlases galvenā trenera amata

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Klarenss Zēdorfs
Klarenss Zēdorfs Foto: AFP/SCANPIX

Pēc neveiksmīgi aizvadītā Āfrikas Nāciju kausa pazīstamais Klarenss Zēdorfs atlaists no Kamerūnas futbola izlases galvenā trenera amata.

Ēģiptē notiekošajā Āfrikas Nāciju kausā vēl atlicis aizvadīt spēli par zeltu un trešo vietu, tomēr iepriekšējie turnīra čempioni Kamerūna šoreiz nespēja pārvarēt astotdaļfināla barjeru, jo ar 2:3 tika zaudēts Nigērijai.

Pēc tik agras izstāšanās no turnīra Kamerūnas Futbola federācija no izlases galvenā trenera amata atlaidusi Zēdorfu un viņa ne mazāk slaveno asistentu Patriku Kluivertu.

Zēdorfs šīs izlases grožus pārņēma vien pērn augustā, bet deviņās spēlēs spēja gūt tikai trīs uzvaras.

Zēdorfs, kuram ir 43 gadi, 2014.gadā 22 mačus vadīja slaveno Itālijas klubu "AC Milan", bet 2016.gadā 14 spēlēs bija pie stūres Ķīnas komandā "Shenzhen". Tāpat pērn viņš neilgu brīdi vadīja Spānijas klubu Lakorunjas "Deportivo", ko nespēja glābt no vietas zaudēšanas valsts augstākajā līgā.

Daudz spilgtākus panākumus Zēdorfs guva savā futbolista karjerā. Amsterdamas "Ajax", Madrides "Real" un "AC Milan" sastāvā viņš četras reizes triumfēja UEFA Čempionu līgā, divus titulus izcīnot kopā ar Milānas klubu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu