Maltā trim cilvēkiem izvirza apsūdzības par žurnālistes Karunas-Galicijas noslepkavošanu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Maltā otrdien tika oficiāli izvirzītas apsūdzības trim vīriešiem, kas tiek turēti aizdomās par žurnālistes un blogeres Dafnes Karuanas-Galicijas slepkavību 2017.gada 16.oktobrī.

Brāļi Alfreds un Džordžs Dedžordžo, kā arī Vinss Muskats tika aizturēti 2017.gada decembrī. Viņi apsūdzēti spridzekļa izgatavošanā, žurnālistes nogalināšanā, dalībā organizētajā noziedzībā, un sprāgstvielu glabāšanā.

Apsūdzības bija jāapstiprina 20 mēnešu laikā pēc aizturēšanas, lai varētu rīkot prāvu. Tieslietu ministrija tās apstiprināja dažas dienas pirms šī termiņa.

Prokuroram tagad 20 mēnešu laikā ir jānosaka prāvas sākuma datums. Tieslietu eksperti uzskata, ka šī prāva varētu notikt tikai pēc dažiem gadiem.

53 gadus vecā Karuana-Galicija, kura atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu un citas delikātas tēmas, tika nogalināta 2017.gada 16.oktobrī automašīnas sprādzienā netālu no savas mājas.

Maltas premjerministra Džozefa Muskata valdība pagājušās nedēļas beigās pēc Eiropas Padomes ieteikuma lika veikt publisku izmeklēšanu par to, vai šo uzbrukumu bija iespējams novērst.

Karuana-Galicija bija starp Maltas ievērojamākajām personām, pateicoties daudz lasītam žurnālistes blogam, kurā viņa atmaskoja noziedzību un korupciju, vēršoties gan pret premjeru Muskatu, gan pret opozīcijas pārstāvjiem.

Pēc viņas slepkavības Malta lūdza ASV un Nīderlandes ekspertu palīdzību tās izmeklēšanā.

Žurnālistes dēli pēc viņas nāves pieprasīja premjerministra Muskata atkāpšanos, apsūdzot viņu nesodāmības kultūras radīšanā un Maltas pārvēršanā par "mafijas salu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu