"Troņu spēle" uzstāda jaunu "Emmy" nomināciju rekordu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Seriāla "Troņu spēle" (Game of Thrones) pēdējās sezonas kadri
Seriāla "Troņu spēle" (Game of Thrones) pēdējās sezonas kadri Foto: HBO/publicitātes

Ir publiskotas nominācijas prestižajai TV satura balvai "Emmy", un par absolūto līderi atkal jau kļuvis izklaides satura milzis HBO ar 137 nominācijām. 

Atsevišķu rekordu arī uzstādījis populārākais HBO seriāls "Troņu spēle" (Game of Thrones), kam ir 32 nominācijas – lielākais nomināciju skaits, ko jebkad kāds izklaides produkts saņēmis vienā gadā. Starp līderiem ir arī plašu rezonansi sacēlušais vēsturiskais seriāls "Černobiļa" (Chernobyl) ar 19 nominācijām un visnotaļ melnā humora pārpilnais seriāls "Berijs" (Barry) ar 17 nominācijām, virkne balvu arī citiem HBO seriāliem kā "Asi objekti" (Sharp Objects), "Īsts detektīvs" (True Detective) un citiem. HBO seriālus Latvijā iespējams skatīties LMT mājas viedtelevīzijā.

“Nenoliedzami, HBO ir pasaules izklaides gigants, kas piedāvā daudzveidīgu un plašu saturu, turklāt ir pacēlis televīzijas seriālu un filmu kvalitātes latiņu iepriekš nebijušā līmenī, liekot nobālēt daudziem Holivudas projektiem. Vērienīgie HBO seriāli ir piesaistījuši miljoniem skatītāju visā pasaulē, un arī Latvijā gana novērtēts bijis gan grandiozais un episkais fantāzijas stāsts astoņu sezonu garumā Troņu spēle, gan vēsturiskos faktos balstītais miniseriāls Černobiļa. Esam lepni, ka LMT viedtelevīzija Latvijas skatītājiem piedāvā pasaules līmeņa izklaidi – jaunus un kino industrijā augsti novērtētus TV seriālus un filmas, un aicinām tās novērtēt visus laba kino un labu stāstu cienītājus,” aicina LMT viedtelevīzijas satura eksperte Anna Rozenvalde.

Seriāls "Troņu spēle", kas jau trīs reizes ieguvis balvu kā Labākais drāmas seriāls, arī šogad novērtēts ļoti plašā spektrā –  liela daļa aktieru nominēti labākā aktiera godam galvenajā vai otrā plāna lomā. Kā labākie aktieri nominēti galveno lomu tēlotāji Kīts Heringtons par Džona Snova atveidojumu un Emīlija Klārka par pūķu valdnieces Denerisas tēlu. Savukārt kā labākie otrā plāna aktieri nominēti Nikolajs Costa – Valevs Džeimija Lanistera lomā, Pīters Dinklāžs kā Tīrions Lanisters, Lena Hedeja kā Serseja Lanistere, Stārku ģimenes lēdiju attēlotājas Sofija Tērnere (Sansa) un Meisija Viljamsa (Arija), arī Alfijs Allens Teo Grejdžoja lomā, Gvendolina Kristija dižās bruņinieces Briennas lomā un Serisa van Houtena burves Melisandras lomā. Pats seriāls nominēts Labākajam drāmas seriālam, Labākajai drāmas seriāla režijai, Labākajam scenārijam, Labākajam operatora darbam, tāpat novērtēts stilistu ieguldījums, piešķirot nominācijas par labāko matu sakārtojumu, labāko meikapu un labākajiem kostīmiem, īpaša atzinība arī mūzikas autoriem, vizuālo efektu speciālistiem un koordinatoriem.

Deviņpadsmit balvām, tostarp Labākā miniseriāla un Labākā miniseriāla scenārija godam, nominēts seriāls "Černobiļa", kas vēsta par 21. gadsimta lielāko katastrofu, kuru totalitārais padomju varas režīms centās noklusēt, cik vien ilgi iespējams.  Zinātnieka Valērija Ļegasova attēlotājs Džereds Heriss nominēts Labākā aktiera balvai, savukārt kā labākie otrā plāna aktieri nominēti Emīlija Vatsone (Ulana Komjuka) un Stellans Skarsgards (Boriss Ščerbina). 

Īpaši novērtēta prasmīgi uzburtā 20. gadsimta astoņdesmito gadu gaisotne Ukrainā – seriāls Černobiļa nominēts balvām kā Labākie tērpi un Labākās frizūras, kā arī Labākie specefekti un citām.

Tāpat kā citviet pasaulē, arī Latvijā seriāls Černobiļa bijis viens no skatītākajiem HBO piedāvājumā.

Foto: Seriāla "Černobiļa" filmēšana Lietuvā.

Nozīmīgas nominācijas arī citiem HBO seriāliem – seriāls "Berijs" nominēts kā Labākais komēdijseriāls, Labākais aktieris komēdijseriālā, Labākais otrā plāna aktieris komēdijseriālā, Labākais komēdijseriāla scenārijs, kā arī citās kategorijās.

Seriāls "Īsts detektīvs" nominēts kā Labākais miniseriāls, kā arī vēl septiņās kategorijās, savukārt aktieris Maheršals Ali kā Labākais aktieris filmā vai miniseriālā.

Arī Latvijā plaši apspriestā, HBO producētā dokumentālā filma par Maiklu Džeksonu – "Atstājot Nekurzemi" (Leaving Neverland) guvusi ievērību, tā nominēta kā Labākā dokumentālā filma, arī par Labāko režiju dokumentālajai filmai un citām balvām. 

Nominācijas saņēmuši arī tādi HBO izklaides satura produkti kā komēdijseriāls "Viceprezidente" (Veep), izklaides programma "Last week with John Oliver", seriāls "Asi objekti" (Sharp Objects) un citi.

Visus iepriekšminētos HBO seriālus un filmas piedāvā LMT mājas viedtelevīzija. Turklāt LMT viedtelevīzijas saturā atrodami arī citu kompāniju veidotie Emmy nominācijas guvušie seriāli. Tā, piemēram, distopiskā drāma "Kalpones stāsts" (Handmaid’s Tale) nominēta Emmy balvām par Labāko režiju drāmas seriālam, Labāko scenāriju drāmas seriālam, Labākajiem kostīmiem, kā arī citās nominācijās, savukārt Labāko viesaktieru nominācijas piešķirtas Komandiera Džozefa Lorensa attēlotājam Bredlijam Vitfordam un Holijas lomas atveidotājai Čerijai Džounsai.

"Kalpones stāsta" trešā sezona ir klāt
"Kalpones stāsta" trešā sezona ir klāt Foto: publicitātes

Otrajā vietā pēc nomināciju skaita ierindojies seriāls "The Marvelous Mrs. Maisel". Kompānijas "Amazon" veidotais komēdijseriāls par pagājušā gadsimta piecdesmito gadu mājsaimnieci, kura pievēršas komiķes karjerai, nominēts "Emmy" balvām 20 kategorijās.

"Emmy" balvas tiks pasniegtas 22. septembrī Losandželosā.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu