ACEA: Latvija pirmajā pusgadā starp 12 Eiropas valstīm ar jaunu auto reģistrācijas kāpumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunas automašīnas
Jaunas automašīnas Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā šā gada janvārī-jūnijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn pieaugusi par 4,6%, tai esot starp 12 Eiropas valstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina trešdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem šogad janvārī-jūnijā mūsu valstī reģistrēja 9485 jaunus vieglos automobiļus.

Kāpums šā gada pirmajos četros mēnešos vēl fiksēts Slovākijā (0,4%), Vācijā (+0,5%), Bulgārijā un Dānijā (abās valstīs +1,3%), Luksemburgā (+1,5%), Polijā un Norvēģijā (abās valstīs +1,9%), Grieķijā (+5,2%), Ungārijā (+5,4%), Rumānijā (+19,2%) un Lietuvā (+47,1%)

Savukārt no 30 Eiropas valstīm, par kurām datus apkopo ACEA, jauno vieglo automašīnu reģistrācijas kritums pirmajā pusgadā reģistrēts 18 valstīs, no kurām lielākais tas bijis Islandē (-38,7%), Zviedrijā (-25,6%), Kiprā (-14%), Somijā (-13,4%) un Nīderlandē (-10,5%). Igaunijā šajā periodā fiksēts 1,8% kritums.

Eiropas Savienībā vidēji janvārī-jūnijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija gada salīdzinājumā samazinājās par 3,1%, bet visās 30 ACEA aplūkotajās valstīs - par 1,6%.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu