PTAC ar 30 000 eiro soda tiešsaistes tirgotāju "tehnoline.lv"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) par negodīgu komercpraksi ar 30 000 eiro sodījis SIA "Tehnoline", kas pakalpojumus sniedz caur tīmekļa vietni "tehnoline.lv", aģentūru LETA informēja PTAC.

"Tehnoline" arī uzlikts tiesiskais pienākums izbeigt lēmumā konstatēto negodīgo komercpraksi un aizliedz līdzīgas negodīgas komercprakses īstenošanu turpmāk.

Uzņēmuma komercprakse tiek īstenota tīmekļvietnē "www.tehnoline.lv", patērētājiem piedāvājot preces un par to iegādi ar patērētājiem slēdzot distances līgumus. PTAC salīdzinoši īsā laika posmā saņēma lielu skaitu patērētāju iesniegumus par "Tehnoline" iespējami īstenotu negodīgu komercpraksi distances tirdzniecības jomā.

No patērētāju sniegtās informācijas, PTAC konstatēja, ka minētā vietne maldina patērētājus par piedāvāto preču pieejamību vai to pieejamību noteiktajā termiņā, kā arī nav piegādājusi patērētājiem pasūtītās preces apsolītajā termiņā. Vienlaikus, atbilstoši patērētāju sniegtajai informācijai, "Tehnoline" nav risinājusi patērētāju sūdzības, tai skaitā, neatmaksājot naudu gadījumos, kad patērētāji izbeidz līgumu tādēļ, ka vietnē pasūtītās preces nav piegādātas. Papildus minētajam patērētājiem ar "Tehnoline" nav iespējams sazināties, jo sabiedrība neatbild uz patērētāju vēstulēm un tālruņu zvaniem.

Vienlaikus PTAC konstatēja, ka, vietne darbojas un tajā netiek nodrošināta normatīvajiem aktiem atbilstoša informācija. Lai izvērtētu konkrēto situāciju, PTAC centās sazināties ar "Tehnoline", pieprasot paskaidrojumus, taču atbildes uz PTAC nosūtītajām vēstulēm netika sniegtas. PTAC secināja, ka uzņēmums nav veicis nepieciešamos pasākumus, lai izbeigtu minētās negodīgās komercprakses īstenošanu, kā arī to, ka pastāv pamatots risks, ka līdzīga veida komercpraksi sabiedrība varētu veikt arī turpmāk.

Izmeklēšanas laikā PTAC atklāja "Tehnoline" darbībā virkni pārkāpumu, piemēram, patērētājiem netiek nodrošināta vietnē pasūtīto un apmaksāto preču pienācīga piegāde, sabiedrība izvairās no patērētāju sūdzību izskatīšanas, vietnē netiek nodrošināta iespēja saglabāt distances līguma noteikumus un vietnē netiek nodrošināta informācija par sūdzības izskatīšanas un ārpustiesas strīdu risināšanas kārtību, kā arī nav norādīta elektroniskā saite uz strīdu risināšanu tiešsaistē platformu.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, SIA "Tehnoline" reģistrēta 2017.gadā. Tās pamatkapitāls ir 2500 eiro, kas pilnībā pieder Jeļenai Cvirko.

Patlaban nav pieejami "Tehnoline" finanšu dati par darbību 2018.gadā, tomēr 2017.gadā, kad uzņēmums kopš dibināšanas bija strādājis dažus mēnešus, "Tehnoline" apgrozījums bija 27 315 eiro, bet peļņa bija 445 eiro.

Tāpat "Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka uz šā gada 7.jūliju Valsts ieņēmumu dienests bija aprēķinājis "Tehnoline" nodokļu parādu 3489 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu