Trim Latvijas komandām izšķirīgās spēles UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā

CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Liepāja" futbolisti
FK "Liepāja" futbolisti Foto: Mārtiņš Sīlis, FK Liepāja

Latvijas futbola klubi RFS, "Liepāja" un "Ventspils" šodien aizvadīs atbildes spēles UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā. 

Eirokausu sezonu visas trīs komandas sāka veiksmīgi. 

Pirmā spēli plkst. 18.00 sāks "Ventspils" komanda, kas Albānijā spēkiem mērosies ar vietējo Duresi "Teuta". Abu vienību pirmajā mačā pirms nedēļas Ventspilī uzvaru ar 3:0 izcīnīja laukuma saimnieki, sperot platu soli pretī iekļūšanai otrajā kārtā. 

Pirmajā mačā Kurzemes kluba labā ar vārtu guvumiem izcēlās Mihailo Sergijčuks, Daniils Ulimbaševs un Tosins Aijeguns.

Šī spēle risināsies vairāk nekā 12 000 vietu ietilpīgajā "Niko Dovana Stadium" stadionā. 

"Teuta" iepriekšējā Albānijas čempionāta sezonā guva trešo vietu, bet par valsts čempioniem šie futbolisti kļuvuši vienreiz - 1994. gadā. Iepriekšējo reizi šis klubs Eirokausos spēlēja 2016. gadā, bet līdz šim labākais sasniegums ir atlases otrās kārtas sasniegšana tālajā 2000. gadā UEFA kausā, kas ir tagadējā UEFA Eiropas līga.

"Ventspils" šosezon startē pieticīgi un virslīgā ieņem vien ceturto vietu, kamēr Albānijā sezona vēl nav sākusies.

Plkst. 19.00 atbildes spēli aizvadīs RFS vienība, kas "Daugavas" stadionā spēlēs pret aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvēto Slovēnijas klubu Ļubļanas "Olimpija".

Abu vienību pirmajā mačā negaidītu uzvaru ar 3:2 guva RFS futbolisti. 

RFS labā pa vārtiem pagājušajā ceturtdienā guva Darko Lemajičs, Gļebs Kļuškins un Tins Vukmaničs.

RFS šajā sezonā piedzīvo debiju Eirokausos, jo pērn tā virslīgā guva trešo vietu. Notikušajā izlozē gan tai pretī netrāpījās tas vieglākais pretinieks, jo Maksimenko pārstāvētā "Olimpija" šogad ieguva Slovēnijas kausu, bet vietējā čempionātā tā sezonu noslēdza otrajā vietā, atpaliekot vien no pazīstamās "Maribor".

Latvijas futbolists "Olimpija" komandu pārstāv kopš pagājušā gada vasaras. Šis klubs par Slovēnijas čempionu kļuvis divas reizes - 2016. un 2018. gadā, turklāt pērn tas aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas atlases pēdējai kārtai, paliekot soļa attālumā no debijas grupu turnīrā.

RFS pašlaik virslīgā ieņem otro vietu, bet Slovēnijā čempionāts sākās pagājušajā nedēļā. "Olimpija" turnīra ievadā ar 2:0 pieveica "Bravo" komandu. 

Tikmēr "Liepāja" plkst. 19.30 viesos tiksies ar spēcīgo Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo". Abu komandu pirmais mačs Liepājā noslēdzās neizšķirti 1:1

Vienīgos vārtus "Liepājas" labā ceturtdien guva Jānis Ikaunieks, kurš realizēja "pendeli".

Cīņa risināsies "Traktor Stadium", kas spēju uzņemt vairāk nekā 17 000 skatītāju. 

Minskas "Dinamo" par Baltkrievijas čempioni kļuvusi septiņas reizes, bet iepriekšējo reizi tas bija tālajā 2004. gadā. Pērn Minskas klubs vietējā čempionātā guva trešo vietu, bet gadu iepriekš tas tika kronēts par vicečempionu. Šobrīd komanda kopvērtējumā pēc 15 aizvadītām kārtām atrodas ceturtajā vietā.

Tikmēr "Liepāja" virslīgā pašlaik ir vien sestajā vietā.

Pērn "Liepājas" futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā atzina Zviedrijas kluba Gēteborgas "Hacken" pārākumu, kamēr Minskas vienība aizkļuva līdz atlases trešajai kārtai, kur gan divu spēļu summā nācās zaudēt slavenajam Krievijas klubam Sanktpēterburgas "Zeņit". Pēdējās trīs sezonās viens no Baltkrievijas spēcīgākajiem klubiem allaž sasniedzis UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešo kārtu. Vēl 2015./16. gada sezonā "Dinamo" sacentās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Otro atlases kārtu sasniegs komandas, kas uzvarēs divu maču summā.

Par dalību UEFA Eiropas līgas pirmajā kārtā klubiem pienākas 240 000 eiro prēmija. 

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu