Bļugers: Cīnīšos par iespējami nozīmīgāku lomu "Penguins" komandā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Edijs Pālens/LETA

Teodors Bļugers ir gandarīts par panākto jauno vienošanos ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Pitsburgas "Penguins". Viņš turpinās smagi strādāt, lai cīnītos par arvien nozīmīgāku lomu komandā. 

"Ir patīkami apzināties, kur nākamajā sezonā atradīšos, un būt daļai no komandas," kluba mājas lapā citēts Bļugers. "Esmu ieguldījis smagu darbu un ir pagājis laiks kopš NHL drafta, bet beidzot esmu šeit. Sajūtas ir lieliskas."

Bļugers šonedēļ noslēdza divu gadu vienvirziena līgumu. Katrā no nākamajām divām sezonām viņš saņems 750 000 dolāru (667 000 eiro). 

"Penguins" kluba vadībā augstu vērtē Latvijas uzbrucēja darba ētiku. 

"Lai arī tie bija tikai divi vai trīs mēneši, Pitsburgā es pavadīju lielisku laiku," sacīja Bļugers. "Visi puiši bija lieliski. Patiesībā dažus no viņiem es zināju pietiekami labi, jo spēlējām kopā AHL čempionātā. Ar laiku "Penguins" komandā jutos arvien pārliecinātāks par sevi."

Bļugers pagājušajā sezonā debitēja NHL un 28 spēlēs guva sešus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles. 

"Lai pielāgotos NHL, tas man prasīja pirmās 10-15 spēles. Sākumā biju noraizējies, ka būs grūti dabūt ripu pretinieku zonā. Pēc tam es nedaudz piebremzēju, vairāk darbojos ar ripu un iesaistījos komandas saspēlēs. Sajutos drošāk un spēlēju labāk," norādīja Bļugers. 

Pēc šā gada pasaules čempionāta, kurā Bļugers Latvijas izlases labā guva vienus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles, sarunā ar portālu TVNET viņš sacīja, ka jaunajai sezonai gatavosies Minesotā. 

"Tas, ka esmu noslēdzis vienvirziena līgumu, nenozīmē, ka varu atslābt," teica uzbrucējs. "Man aizvien ir jāturpina smagi strādāt. Turpināšu trenēties, lai būtu labi sagatavojies uz treniņnometni. Cīnīšos par vietu komandas sastāvā, lai iegūtu pēc iespējas nozīmīgāku lomu."

2012. gada NHL draftā "Penguins" Bļugeru izvēlējās ar 52. numuru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu