Tiešraides ieraksts: Mihaila Tāla piemiņas turnīra šaha ātrspēle

CopyDraugiem X Whatsapp
Mihaila Tāla piemiņas turnīrs ātrajā šahā
Mihaila Tāla piemiņas turnīrs ātrajā šahā Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien viesnīcas "Radisson Blu Latvija" "Omega" zālē plkst. 13:00 sākās Mihaila Tāla piemiņai veltītais turnīrs šaha ātrspēlē - blicā.

Dalībniekiem partijai atvēlētas trīs minūtes un divas sekundes par katru izdarīto gājienu. Sacensības ilgs visu dienu un beigsies plkst. 19.30 ar noslēguma ceremoniju un preses konferenci. Turnīra reitinga līderis ir Aleksandrs Zubovs (2750). Latvijas pārstāvis ar visaugstāko starta reitingu ir Igors Kovaļenko (2627).

Papildus šaha notikumiem pieaugušajiem rīt Nacionālajā bibliotēkā sāksies vairāku dienu starptautiskais bērnu turnīrs "Rīgas brīvdienas 2019" klasiskajā šahā.

Vakar noslēdzās ātrā šaha jeb rapida turnīrs, kurā visaugstākos panākumus Latvijas šahistu vidū guva lielmeistars Igors Kovaļenko, kurš ierindojās augstajā 5. vietā. Turnīrā triumfēja Krievijas šahists Vladimirs Fedosejevs.

Fedosejevs turnīra 11 kārtās iekrāja 9,5 punktus, kamēr Kovaļenko kontā bija 8,5 punkti.

Otrdien norisinājās pirmās sešas sacensību kārtas, pēc kurām vadībā izvirzījās Spānijas lielmeistars Migels Munjoss. Tikmēr pieci šahisti bija sakrājuši pa 5,5 punktiem, bet vēl deviņiem, viņu vidū arī Latvijas pārstāvjiem Kovaļenko un Ņikitam Meškovam, bija pa 5 punktiem.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Kovaļenko apspēlēja arī Spāniju pārstāvošo Rīgā dzimušo lielmeistaru Alekseju Širovu, bet vienīgo zaudējumu turnīra pirmajā dienā viņš pēdējā kārtā cieta līderu cīņā pret Munjosu. Tikmēr Meškovs punktu zaudēja otrajā kārtā pret lietuvieti Soli Laimuti.

Izšķirošajā turnīra fāzē spēcīgākais izrādījās Fedosejevs, kurš 273 dalībnieku konkurencē 11 kārtu laikā ne reizi nezaudēja, svinēja 8 uzvaras un trīsreiz spēlēja neizšķirti, kopumā sakrājot 9,5 punktus. 8,5 punktus iekrāja Kovaļenko, kuram visās piecās partijās otrajā sacensību dienā pretinieki bija lielmeistari ar augstāku vietu pasaules reitingā. Tomēr Latvijas lielmeistars svinēja divas uzvaras un pakāpās uz piekto vietu.

Savukārt Meškovs ar astoņiem punktiem ierindojās 17.vietā, septiņi punkti Normundam Miezim (35.vieta), Vladimiram Svešņikovam (40.vieta), Laurai Rogulei (53.vieta) un Ilzei Bērziņai (59.vieta). Širovs ar 7,5 punktiem ieņēma 23.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu