Kalniete Ukrainā novēros parlamenta vēlēšanu norisi (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete
Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete Foto: Ieva Leiniša/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (JV) no 19.jūlija līdz 22.jūlijam uzturēsies vizītē Ukrainā, lai EP delegācijas sastāvā piedalītos Ukrainas parlamenta vēlēšanu novērošanā.

EP misijā Ukrainas vēlēšanu novērošanai iekļauti septiņi deputāti, kuri vēlēšanu dienā uzturēsies Kijevā, Ļvovā un Odesā, aģentūru LETA informēja EP deputātes Sandras Kalnietes palīdze Elīna Bīviņa.

Deputāte Kalniete ir vienīgā no Latvijas deputātiem, kas piedalās šajā misijā un vēlēšanu dienā strādās balsošanas iecirkņos Odesā. Misijas ietvaros Kalnietei ir plānotas tikšanās ar Ukrainas politisko partiju un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

"Nesenās prezidenta vēlēšanas skaidri iezīmēja politiķu paaudzes maiņu Ukrainā, paredzams, ka tas tiks nostiprināts arī parlamenta vēlēšanās. Vienlaikus sabiedriskās domas aptaujas jau tagad liecina, ka jaunievēlētā prezidenta partijai pēc vēlēšanām savas politikas īstenošanai nāksies sadarboties arī ar citiem politiskajiem spēkiem un tas būs nākamais solis, lai apliecinātu savu apņēmību patiesi cīnīties par tiesisku Ukrainu, pret korupciju un par valsts ekonomisko izaugsmi. Esmu pārliecināta, ka Ukrainas nākotnei būtiski ir turpināt tās Eiroatlantisko kursu, bet izvēle ir vēlētāju rokās. Katrā ziņā, demokrātiska un godīga parlamenta vēlēšanu norise ir ikvienas valsts pastāvēšanas pamats," stāstīja Kalniete.

Parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas Ukrainā notiks 21.jūlijā. EP delegācija balsošanas dienā Ukrainā strādās saskaņā ar Deklarāciju par starptautiskās vēlēšanu novērošanas principiem un Starptautisko vēlēšanu novērotāju rīcības kodeksu, ko Eiropas Parlaments ratificēja 2007. gadā, informēja Bīviņa.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu