Pašiņu mednieki iecienījuši vēl vienu toksisku ezeru (1)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram

Pavisam nesen ziņu virsrakstos nonāca "Sibīrijas Maldīvas" - ezers ar tirkīzzilu ūdeni, kas skaisti izskatās sociālo tīklu fotogrāfijās, bet patiesībā ir mākslīgi radīta toksisku atkritumu izgāztuve. Izrādās, arī Spānijas ziemeļos ir līdzīga vieta, kur vairākiem smukbilžu kārotājiem fotosesija beigusies ar ādas iekaisumiem un nelabu dūšu, vēsta raidorganizācija "Euronews".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by ɮ ք (@belennprzz) on

Galīcijā esošo Montenemi daudzi tūristi noturējuši par idillisku ezeru ar tirkīzzilu ūdeni. Taču patiesībā tas ir pamests karjers, kur no 1975. līdz 1980. gadam ieplūda atkritumi no volframa raktuvēm.

Reģionā ir sešas šādas ūdentilpes, kas neparastās ūdens krāsas dēļ jau gadiem piesaista daudz tūristu.

Tomēr vairāki cilvēki pēc Montenemes apmeklējuma sūdzējušies par ādas iekaisumiem un problēmām ar vēderu.

"Neskaitot veselības problēmas, kas var rasties pēc atpūtas raktuvju ezerā, pastāv arī personīgās drošības riski - iespējami kritieni, pat nāvējoši," norāda reģiona dabas un kulturālā mantojuma aizsardzības asociācijas pārstāvis Ramons Varela.

Viņa pārstāvētā organizācija lūgusi Galīcijas valdībai ieviest Montenemē drošības pasākumus, lai novērstu nelaimes gadījumus.

"Nedēļas nogalē tas ir kā svētceļojuma galamērķis. Industriālo šķidrumu dēļ šī ir bīstama vieta. [Montenemei] ir viegli piekļūt, bet tajā pašā laikā - nogāzes sasniedz pat 30 metru augstumu un var izrādīties bīstamas," viņš uzsver.

Ezera ūdenī nevajadzētu peldēties. Līdzīgi kā "Sibīrijas Maldīvās", bīstams ir ne vien piesārņotais ūdens, bet arī ezera dibenā esošie dubļi, kuros cilvēki var iestigt.

Varelas pārstāvētā organizācija kritizē Galīcijas valdību, kura toksiskā ezera attēlu pat izmantojusi tūrisma reklāmā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by ¡Nerea! (@nereaalopez09) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by Adrián Vilas Martínez (@adrianvilas) on

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu