Pirmajā pusgadā nedaudz pieaudzis LMT apgrozījums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilā telefons" (LMT) apgrozījums pirmajā pusgadā bija 104,7 miljoni eiro, kas ir par 4% vairāk, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, aģentūru LETA informēja LMT preses sekretāre Elīna Lidere.

Savukārt LMT peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas jeb EBITDA pirmajā gadā pieaugusi par 9%, sasniedzot 35,7 miljonus eiro.

Viņa norādīja, ka pirmajā pusgadā gandrīz dubultojies LMT viedtelevīzijas lietotāju skaits un joprojām turpina pieaugt datu patēriņš LMT tīklā. Tas ļāvis LMT turpināt darbību ar izaugsmi un par 4% palielināt apgrozījumu, kas pirmajā pusgadā sasniedzis jau

Lidere sacīja, ka pieaudzis arī LMT klientu skaits no 1 283 300 pagājušā gada pirmajā pusgadā līdz 1 297 591 šī gada pirmajā pusgadā.

Pēc Lideres teiktā, turpinot strādāt pie pakalpojumu attīstības, šo piektdien, 19.jūlijā būs svinīga atklāšana 5G tīklam, kas sākot ar šo nedēļu darbojas Liepājā. Savukārt pagājušajā gada septembrī Baltijas jūras reģiona "5G Techritory" foruma laikā Rīgā LMT pirmo reizi Latvijā demonstrēja testa 5G tīklu, kur datu pārraides ātrums sasniedz līdz par 1,4 gigabaitiem sekundē un reakcijas laiks - četras milisekundes.

Viņa piebilda, ka Latvija būs viena no pirmajām valstīm Eiropā un pasaulē, kurā ieviests 5G tīkls. Piektdien pirmo reizi tiks prezentēts arī 5G rūteris, ko ražos Latvijā un to tehnoloģiju uzņēmums "MikroTik" attīsta sadarbībā ar LMT.

Piektdien, 19.jūlijā, plkst.11.30 LMT telpās, Ropažu ielā 6, Rīgā, LMT informēs par 5G tīkla darbību Latvijā.

Pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits un LMT prezidents Juris Binde un informācijas tehnoloģijas (IT) uzņēmuma "Mikrotīkls" līdzīpašnieks un vadītājs Džons Talijs.

Jau ziņots, ka LMT pagājušajā gadā strādāja ar 174,922 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 8,9% un bija 27,954 miljoni eiro. LMT reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 817 000 eiro.

Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - Privatizācijas aģentūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu