Irānas Revolucionārā gvarde aizturējusi "ārvalstu tankkuģi"

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Tankkuģis "El Hiblu 1"
Tankkuģis "El Hiblu 1" Foto: Reuters/ScanPix

Irānas Revolucionārā gvarde aizturējusi "ārvalstu tankkuģi" un tā apkalpi par degvielas kontrabandu, ceturtdien paziņojusi Teherāna.

Tankkuģis tika aizturēts svētdien "uz dienvidiem no Irānas salas Lārakas" stratēģiski svarīgajā Hormuza šaurumā, paziņoja Irānas Revolucionārā gvarde.

Kuģa nosaukumu vai izcelsmi Irānas Revolucionārā gvarde neatklāja.

"Ar divu miljonu barelu ietilpību un 12 ārvalstu apkalpes locekļiem uz klāja kuģis bija ceļā, lai piegādātu kontrabandas degvielu, ko saņēma no Irānas laivām un kas paredzēta ārvalstu kuģiem tālākos reģionos," atklāja gvarde.

Pirms divām dienām Irāna paziņoja, ka sniegusi palīdzību ārvalsts tankkuģim, no kura saņemts avārijas signāls. Teherāna neziņoja, ka kuģis ir aizturēts.

"Irānas kuģis pietuvojās tam un, izmantojot velkoni, ieveda to Irānas ūdeņos, lai veiktu nepieciešamos labojumus," sacīja Irānas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.

Vietne "TankerTrackers" ziņoja, ka kuģis "Riah", kas reģistrēts Panamā un Hormuza šaurumā tiek izmantots, lai uzpildītu degvielu citiem kuģiem, svētdien iebraucis Irānas ūdeņos. Tai brīdī kuģa automātiskā identifikācijas sistēma pārstājusi sūtīt signālus.

Pašreiz reģionā valda saspringta atmosfēra. ASV ir apsūdzējušas Teherānu vairākos uzbrukumos tankkuģiem, ko Irāna noliedz.

Irāna pagājušajā mēnesī notrieca ASV bezpilota lidaparātu. Irāna apgalvo, ka tas ielidojis tās gaisa telpā, bet ASV uzstāj, ka lidaparāts atradies virs starptautiskiem ūdeņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu