Dambrausks pēc zaudējuma "Olimpija": Esmu priecīgs par komandu, bet vīlies par rezultātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vlads Dambrausks
Vlads Dambrausks Foto: fkrfs.lv

Spēlētāju sniegums bijis apmierinošs, tomēr spēles rezultāts licis vilties, pēc ceturtdien piedzīvotā zaudējuma UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas otrajā mačā teica RFS galvenais treneris Vlads Dambrausks.

Latvijas futbola klubs RFS ceturtdien mājās ar 0:2 piekāpās Slovēnijas vienībai "Olimpija", bet divu spēļu summā rezultāts bija 4:3 par labu pretiniekiem. Līdz ar to Latvijas klubam dalība eirokausos šosezon noslēgusies.

"Spēle ir beigusies, neko vairs nevaram darīt. Vēlam “Olimpija” veiksmi pret Turcijas komandu," pēc zaudējuma preses konferencē teica RFS treneris. "Šobrīd ir grūti ko teikt - ir pagājis tikai neliels laiks kopš spēles sākuma. Veiksme, kas mums bija Ļubļanā, šodien beidzās."

"Olimpija" vienība UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā tiksies ar Turcijas komandu Malatjas "Yeni Malatyaspor", kura no pirmās kārtas bija brīva.

"Tomēr esmu lepns par saviem spēlētājiem. Viņi paveica lielisku darbu, taču diemžēl ar to nebija gana," atzīmēja Dambrausks. "Pirmajā puslaikā bijām krietni labāki par pretiniekiem, mums bija labāks plāns, kas arī strādāja. Diemžēl pirmā puslaika pašās beigās ielaidām vārtus, bet otrajā turpinājām spēlēt labi, tomēr “Olimpija” bija liels spiediens. Kopumā esmu priecīgs par komandu, lai gan rezultāts liek vilties."

Treneris arī piebilda, ka komandas pirmie ielaistie vārti bijuši gana pavirši, jo neprecīzi aizsardzības zonā nospēlēja RFS aizsargi, ļaudami "Olimpija" uzbrucējiem izdarīt vairākus atkārtotus sitienus, no kuriem viens arī izrādījās precīzs.

"Futbols ir kļūdu spēle. Arī pie otrajiem vārtiem bumba neveiksmīgi atlēca mūsu soda laukumā, vārtsargs bumbu atsita pret vārtu stabu, bet beigās viss pagriezās par labu “Olimpija” komandai," spēles epizodes, kas noslēdzās par labu pretiniekiem, atcerējās Dambrausks.

"Plāns bija mēģināt gūt vārtus, jo tādā gadījumā pretiniekiem būtu jāiesit trīs. Iecerētais gandrīz izdevās, bet ielaistie vārti pirms pirmā puslaika to iztraucēja. Nejutām, ka otrajā puslaikā vajag kaut ko mainīt, jo plāns strādāja, bet atkal pašās beigās mums nepaveicās," piebilda komandas stūrmanis.

Speciālists gan atzina, ka nevēlas, lai komanda atmiņās ilgi atcerētos šo maču, jo priekšā vēl ir Latvijas futbola virslīgas un Latvijas kausa spēles. "Mums gan tagad jau ir jādomā par sezonas turpinājumu, nedrīkstam bēdāties," uzsvēra Dambrausks. "Nākamā spēle mums jau ir svētdien."

Iepriekš teiktajam daļēji piekrita arī RFS vārtsargs Kaspars Ikstens, kurš atzīmēja, ka ielaistie vārti viņam liek justies ļoti nepatīkami. "Pēc tādām spēlēm ir ļoti grūti, it īpaši ja esi vārtsargs un ielaid tādā veidā. Ir sirdsapziņas pārmetumi," kritisks izteikumos, runājot par savu sniegumu, bija sportists. "No šīs spēles, manuprāt, bijām pelnījuši vairāk. Noteikti, ka varēju labāk atsist bumbu."

RFS šajā sezonā piedzīvoja debiju Eirokausos, jo pērn tā virslīgā guva trešo vietu. Notikušajā izlozē gan tai pretī netrāpījās tas vieglākais pretinieks, jo Latvijas futbolista Vitālija Maksimenko pārstāvētā "Olimpija" nesen ieguva Slovēnijas kausu, bet vietējā čempionātā tā sezonu noslēdza otrajā vietā, atpaliekot vien no pazīstamās "Maribor".

RFS pašlaik virslīgā ieņem otro vietu, bet lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, bija jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas, tomēr Latvijas klubs izstājās jau pirmajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu