Pavāri iesaka: 3 Street Food ēdieni, ko pagatavot mājās

FOTO: publicitātes

Vasara ir festivālu laiks, un īpašu popularitāti šogad iemantojuši tieši Street Food festivāli. Tāpat  variācijas par Street Food jeb ēdienu, kuru pasniedz uz ielas, kļūst par vienu no karstākajām tendencēm arī restorānu ēdienkartēs – ēdiens ir daudzveidīgs, sātīgs un gards. Aicinot to baudīt ne tikai ārpus mājām, bet ienest to arī savā virtuvē

Trīs Street Food receptes, kuras vari pagatavot arī savā virtuvē, piedāvā Rimi Gardēži: šefpavārs Normunds Baranovskis un ēdiena mākslas kritiķe Signe Meirāne, kā arī šefpavārs Havjers Grasija.

Cepta ziedkāposta tako

Iesaka Signe Meirāne, ēdiena mākslas kritiķe                                                                                                                       

Nepieciešams:

  • 400 g ziedkāposts
  • 1 liels avokado, saspaidīts ar dakšiņu
  • 200 g gurķu, plāni sagriezti
  • 150 g smalki sakapāta tomāta
  • 150 g redīsu, plāni sagriezti
  • 12 tako laiviņas
  • 1 ēd. k. jūras sāls
  • 2 ēd.k. tako maisījuma
  • 4 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas (ziedkāpostam)
  • 1 tējk. smalki sakapātu maurloku
  • 1 ēd. k. smalki sakapātas piparmētras
  • 2 ēd. k. extra virgin olīveļļas
  • 1/2 laima miziņas, smalki sarīvētas
  • 4 ēd. k. skābā krējuma

Pagatavošana:

Katlā uzvāra ūdeni. Kad tas sāk vārīties, pievieno sāli un ziedkāpostu (ar zieda daļu uz leju) un vāra 10 minūtes. Tikmēr sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. Nokāš ziedkāpostu, liek uz cepeškrāsns pannas, apslaka to ar eļļu un uzber garšvielas (intensīvākai garšai garšvielas ieteicams dārzenī iemasēt). Liek krāsnī cepties uz 40 min–1 stundu vai līdz tas kļūst zeltains. Izņem un sadala mazākās galviņās. Avokado samaisa ar tomātu, 1 ēdamkaroti eļļas, sāli un pipariem. Gurķus samaisa ar redīsiem, maurlokiem, piparmētru, sāli, pipariem un ēdamkaroti eļļas. Krējumu samaisa ar laima miziņu. Pasniedz tako laiviņā, pievienojot tomātus, avokado, salsu, ziedkāpostus un krējumu.

FOTO: publkicitātes

Tako ar liellopa gaļu

Iesaka Havjers Grasija, šefpavārs

Nepieciešams:

  • 300 g liellopa gaļas
  • 1 burciņa tako mērces
  • 1 iepakojums sarkano pupiņu
  • 4 kviešu tortiljas
  • 100 g skābā krējuma
  • 4 ēd. k. olīveļļas ar rozmarīnu
  • 1 pušķītis svaiga koriandra
  • 1 laims

Pagatavošana:

Liellopa gaļu sakapā mazos gabaliņos. Uz pannas uzkarsē 4 ēdamkarotes olīveļļas un tajā apcep sakapāto gaļu, līdz tā kļūst brūna. Pievieno tako mērci un pupiņas un visu karsē aptuveni 10 minūtes. Atsevišķā pannā uzsilda tortiljas, kuras pilda ar iepriekš sagatavoto gaļas un pupiņu maisījumu. Pasniedz ar skābo krējumu, koriandru un laima šķēlīti.

FOTO: publicitātes

Mandeļu miltu vafeles ar dateļu mērci

Iesaka Normunds Baranovskis, šefpavārs

Nepieciešams:

  • 200 g mandeļu miltu
  • 200 g kviešu miltu
  • 2 vistu olas
  • 125 g sviesta
  • 250 g piena
  • 100 g ūdens
  • 150 g baltā cukura
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. cepamā pulvera

Mērcei:

200 dateles bez kauliņiem

1 citrona sula

Pagatavošana:

Uzsilda sviestu, pienu, ūdeni, pievieno cukuru un sāli – maisa, līdz sviests izkusis. Sakuļ olas. Sajauc abu veidu miltus un cepamo pulveri. Samaisa visas mīklas sastāvdaļas un cep vafeļu pannā. Sablendē dateles un samaisa ar citrona sulu. Vafeles pasniedz ar mērci. Var dekorēt ar pūdercukuru.

Sadarbība "Rimi Gardēži"

Uz augšu