Itālijā aizturētā aktīvistu kuģa kapteine devusies atpakaļ uz Vāciju (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Sea-Watch 3" kapteine Karola Rakete
"Sea-Watch 3" kapteine Karola Rakete Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Vācijas aktīvistu kuģa "Sea-Watch 3" kapteine Karola Rakete, kas Itālijā bija aizturēta par nelikumīgu pietauvošanos, lai krastā Itālijas Lampedūzas salā izsēdinātu Lībijas piekrastē uzņemtos nelegālos imigrantus, pametusi Itāliju un devusies uz Vāciju, piektdien pavēstīja Raketes pārstāvētā organizācija "Sea-Watch".

"Mēs varam apstiprināt, ka viņa ir devusies uz Vāciju" no Itālijas, ziņu aģentūrai AFP apliecināja "Sea-Watch" pārstāvis sakariem ar presi.

Itālijā turpinās izmeklēšana pret Raketi saistībā ar apsūdzībām nelegālās imigrācijas sekmēšanā un atbalstīšanā, kā arī par iekuģošanu Itālijas ūdeņos, pārkāpjot aizliegumu.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni piektdien paziņoja, ka nav varējis vien sagaidīt, kad varēs izraidīt "izlutināto vācu komunisti".

"Sea Watch 3" ar Vidusjūrā uzņemtiem nelegālajiem imigrantiem divas nedēļas stāvēja starptautiskajos ūdeņos pie Lampedūzas salas līdz 26.jūnijā paziņoja, ka nepakļausies aizliegumam un iebrauc Itālijas ūdeņos.

12.jūnijā "Sea-Watch 3" uzņēma 53 cilvēkus pie Lībijas piekrastes.

Itālijas valdība noteikusi, ka labdarības organizāciju kuģiem, kas pretēji aizliegumam iebrauks Itālijas ūdeņos, varēs piemērot 10 000 līdz 50 000 eiro lielu sodanaudu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu