Policijas amatpersonas un darbinieku tur aizdomās par nelikumīgu apsardzes sertifikātu izsniegšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) ir ierosinājis Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūrai apsūdzēt Valsts policijas amatpersonas un darbinieku par apsardzes sertifikātu izsniegšanu personām, kuras attiecīgajā apsardzes darbības kvalifikācijas pārbaudē nebija piedalījušās, aģentūra LETA noskaidroja IDB.

Kriminālprocesā par aizdomās turētām tika atzītas trīs personas - divas Valsts policijas (VP) Galvenās Kārtības policijas pārvaldes amatpersonas un viens darbinieks. Viņi 2015.gadā piedalījās minētajās kvalifikācijas pārbaudēs.

Kriminālprocesā tika veiktas vairāk nekā simts liecinieku nopratināšanas, izņemti dokumenti no VP struktūrvienībām, veiktas apjomīgas dokumentu apskates, iegūstot pierādījumu kopumu, kas norāda uz personu pretlikumīgu rīcību, viltojot dokumentus, uz kā pamata izsniegti apsardzes sertifikāti.

Ņemot vērā minēto prokuratūrai rosināts sākt kriminālvajāšanu pret trim personām pēc Krimināllikuma pantiem par dokumentu viltošanu personu grupā.

No šī kriminālprocesa jau iepriekš bija izdalīta cita lieta, kurā pagājušā gada decembrī IDB lūdza prokuratūrai uzrādīt apsūdzību trim mācību firmas darbiniekiem. Ar viņu līdzdalību tika nodrošināta viltotu apsardzes sertifikātu izsniegšana.

Šajā kriminālprocesā patlaban notiek tiesvedība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu