Lūznavas muižā norisināsies mākslas un garšas festivāls "Mākslas pikniks" (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Šodien Lūznavas muižā un parkā notiks mākslas un garšu festivāls "Mākslas pikniks".

"Mākslas piknika" laikā no plkst.13 līdz 22 Lūznavas muižā un tās parkā mīsies mūzikas, teātra, kino, laikmetīgās dejas, meistarklašu, ēšanas prieku un citas norises.

Šogad pasākuma apmeklētājus gaida dažāda mūzika gan no Latvijas, gan tradicionāli no Lietuvas un Igaunijas, kurai šogad pievienosies arī mūziķi no ASV un Brazīlijas - džeza trio "The CieL Experience", četru mūziķu apvienība "Subtilu Z", Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupa "Čellu Dream Team" un citi.

Foto: publicitātes

Līdzās muzikālajai programmai būs vērojama mākslas plenēra norise, piedzīvojamas vairāk nekā desmit radošās darbnīcas gan lieliem, gan maziem, iespēja piedalīties jauna vides objekta tapšanā. Tāpat arī šogad tiks kurināts un izņemts Lūznavas muižas keramikas ceplis.

Pasākuma laikā apmeklētāji varēs arī apskatīt vairākas izstādes un mākslas notikumus - franču mākslinieka Gotjē Osiepā darbu izstādi, Starptautiskā keramikas simpozija izstādi, būs skatāmi tērpu mākslinieces Daigas Latkovskas tērpi, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņu gaismas objektu izstāde un citi darbi.

Visas dienas ilgumā Lūznavas parkā ierīkotās piknika vietās var baudīt sava piknika groza saturu, kā arī izbaudīt garšu priekus, ko sarūpējuši pasākuma rīkotāji, skaidroja Žirgule. Tradicionāli piknika apmeklētāji varēs piedalīties ēdienu meistarklasēs, no kurām īpaši gaidītas būs Latgalē neierastās marokāņu vakariņas.

Tāpat pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noskatīties četras laikmetīgās dejas izrādes - "Miss Lietuva", "Celies", "Divotne" un "Vientuļais gans" -, vērot "leven company" baletdejotājas un performanci "Debesis un zeme", kā arī piedzīvot laikmetīgā cirka "Drüaad" akrobātisko priekšnesumu Lūznavas muižas parka kokos. Darbosies kino telts, kurā būs iespēja noskatīties četras Latvijas simtgades filmas - "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi", "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru", "1906" un "Homo Novus".

Īpaša programma pasākumā paredzēta arī bērniem.

"Mākslas piknika" ideja ir iedzīvināt aktīvo mākslas sajūtu, savienojot dažādas jomas un disciplīnas, veicinot kopā radīšanu mākslā, vidē, uzņēmējdarbībā un citās nozarēs, tā visa centrā paturot cilvēku un viņa sajūtas.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu