Latvijas U-20 basketbolisti zaudē arī noslēdzošajā Eiropas čempionāta spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Armands Berķis
Armands Berķis Foto: FIBA.com

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase šodien Izraēlā Eiropas čempionāta pēdējā mačā ar 50:71 (17:22, 13:13, 4:22, 16:14) piekāpās Serbijas izlasei, čempionātu noslēdzot pēdējā, 16.vietā, kas nozīmē, ka nākamgad šajā turnīrā būs jāspēkojas B divīzijā.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 21 punktu bija Armands Berķis, kurš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas. Tikmēr vēl desmit punktus guva Roberts Kāpostiņš.

Pēc nedaudz vairāk nekā piecām nospēlētām minūtēm pirmo atrāvienu ar 11:4 veica Serbijas izlase. Turpinājumā latvieši spēja pietuvoties līdz 12:15, bet pēc desmit nospēlētām minūtēm rezultāta tablo vēstīja 22:17 par labu pretiniekiem. Pirmā puslaika otrajā pusē Latvijas izlase pretiniekiem izrādīja lielāku pretestību un ar ciešu spēli aizsardzībā pēc 20 nospēlētām minūtēm izdevās saglabāt nelielo deficītu -5, atpūtā ejot ar 30:35.

Trešajā ceturtdaļā spēli aktīvāk iesāka serbi, kuri veica sešu punktu izrāvienu, bet pēc piecām nospēlētām minūtēm pārsvars pieauga jau līdz 47:32. Tikmēr nākamajās divās minūtēs latvieši punktus neguva, kamēr Serbija iemeta vēl piecus, panākot 52:32. Trešā ceturtdaļa tika noslēgta ar graujošu zaudējumu, jo desmit minūtēs tika gūti vien četri punkti, piekāpjoties ar 34:57. Noslēdzošajā ceturtdaļā serbi turpināja dominēt, jau pēc trim minūtēm panākot 64:41, bet spēles turpinājumā latvieši tā arī neatrada pretargumentus un čempionātu noslēdza ierindojoties pēdējā, 16.vietā.

Mačs noslēdzās ar rezultātu 50:71. Līdz ar piedzīvoto zaudējumu Latvijas izlase čempionātu noslēdza pēdējā vietā, bet jau pirms spēles bija zināms, ka abas šā mača vienības nākamgad Eiropas čempionātā spēlēs B divīzijā.

Latvijas komandai šis turnīrs nesākās sekmīgi, jo cieta trīs pārliecinošus zaudējumus - 66:92 pret Vāciju, 55:78 pret Spāniju un 78:90 pret Horvātiju, kas lika ieņemt pēdējo vietu C grupā, bet astotdaļfinālā ar 75:114 piedzīvots graujošs zaudējums pret Lietuvas vienaudžiem. Spēlē par 9.-16.vietu ar 62:79 atzīts Melnkalnes izlases pārākums, bet cīņā par 13.-16. vietu ar 68:82 zaudēts Polijai.

Latvijas izlase pērn spēkojās B divīzijā, jo 2017.gadā čempionātā netika izcīnīta neviena uzvara, kas deva pēdējo, 16.pozīciju, tādējādi zaudējot vietu augstākajā divīzijā. Tur latvieši ilgi neuzturējās, jo tika izcīnīta trešā vieta, kas garantēja atgriešanos augstākajā divīzijā. Tikmēr veiksmīgākais no čempionātiem Latvijas izlasei bija 2013.gadā Tallinā, kad tika izcīnītas sudraba godalgas.

Pirms gaidāmā čempionāta Latvijas izlase aizvadīja sešas pārbaudes spēles, tostarp pret Lietuvu - tiesa, piedzīvoti graujoši zaudējumi ar 47:87 un 54:116, bet jūnija pēdējās divās dienās ar 74:97 un 64:92 piedzīvotas neveiksmes arī pret Polijas vienaudžiem.

Atlikušajā divās pārbaudes spēlēs izcīnīts viens panākums un piedzīvots zaudējums pret Igaunijas izlasi - 64:83 un 73:58.

Pēc U-19 vīriešu izlases starta Pasaules kausa izcīņā komandai pievienojās trīs spēlētāji saspēles vadītājs Rodrigo Būmeisters, uzbrucējs Oskars Hlebovickis un spēka uzbrucējs Armands Berķis.

Liela daļa Latvijas jauno basketbolistu savas prasmes aizvadītajā sezonā pilnveidojuši Latvijas basketbola līgās. Tomēr tikai četriem sastāva spēlētājiem bijusi pieredze Latvijas-Igaunijas līgas spēlēs.

Debiju šovasar U-20 izlasē piedzīvoja deviņi debitanti, bet četriem šis ir pirmais Eiropas čempionāts izlases kreklā. Berķim šis ir sestais starptautiskais turnīrs valstsvienībā, kamēr Dāvids Atelbauers izlasi pārstāv jau piekto reizi. Tikmēr Hlebovickim un Ralfam Lācim šis ir jau ceturtais turnīrs.

Eiropas čempionāts Izraēlā norisināsies līdz svētdienai.

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam: Dāvids Atelbauers (Ziemeļdakotas Universitāte, NCAA), Gints Zommerfelds, Rainers Hermanovskis, Rodrigo Būmeisters (visi - ("Jēkabpils"/"SMSCredit.lv"), Elvis Brokāns ("Valmiera Glass"), Gustavs Kampuss (LU/BS), Roberts Kāpostiņš ("Rīdzene"/"Sportapunkts"), Ralfs Ērkšķis, Ralfs Lācis (abi - "Ventspils Augstskola"), Francis Gustavs Lācis (Orela Robertsa Universitāte, NCAA), Oskars Hlebovickis ("Jūrmala"/"Betsafe"), Armands Berķis (Andoras "Morabanc", Spānija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu