Ar jaunu programmu “Jūrmalas festivālā” viesosies mūziklu zvaigznes no Londonas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

27. jūlija vakarā, “Jūrmalas festivālā” ar jaunu programmu viesosies klausītāju iemīļotās mūziklu zvaigznes no Londonas – Īens Virgo, Demjans Hamblijs un Sāra Foksa, kuri regulāri uzstājas prestižajā Londonas Vestendas teātrī, kas līdz ar Ņujorkas Brodveju ir visaugstākā līmeņa mūziklu teātris angliski runājošajā pasaulē. Kopā ar Jūrmalas festivāla orķestri un diriģentu Robertu Pērvisu no Lielbritānijas viņi izpildīs skaistākās ārijas un duetus no Endrū Loida Vēbera, Ričarda Rodžersa, Kola Portera, Džona Kandera un citu komponistu mūzikliem, kā arī populārām filmām, sagādājot neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzāle.

Mūzikls radies Anglijā un pamatoti kļuvis par pasaulē iemīļotu žanru, kurā spraigi un aizkustinoši sižeti savijušies ar elpu aizraujošām dejām, patosu un emocionāli jaudīgu mūziku. Ne velti mūziklu komponisti radījuši skaistākās melodijas, ko Dzintaros izdziedās un izspēlēs pasaulē augstu vērtēti dziedošie aktieri, kuri savu meistarību kaldinājuši labākajās britu skolās. Viņi regulāri uzstājas gan Karaliskajā Alberta zālē, gan Londonas Barbican, gan Zalcburgas festivālā, gan West End teātrī Londonā, kas līdz ar Ņujorkas Brodveju ir paša augstākā līmeņa mūziklu teātris angliski runājošajā pasaulē.

Īens Virgo izglītību ieguvis Karaliskajā Mūzikas akadēmijā Londonā. Viņš ir augstu novērtēts, daudzpusīgs dziedātājs un aktieris, kura skaistā tenora balss jūtas kā mājās gan uz skatuves, gan uz ekrāna. Slavenajā West End teātrī viņš piedalījies The Kissing Dance izrādēs, kā arī atveidojis lomas populārajos mūziklos Mana skaistā lēdija un Operas spoks. Līdzās skatuves un filmēšanās aktivitātēm viņš dziedājis Leonarda Bersteina Mesas atskaņojumos ar Londonas simfonisko orķestri prestižajā Barbican zālē. Atveidojis lomas Stīvena Spīlberga filmā Band of brothers, filmā Before the Fall, kas 2016. gadā tika nominēta Oskaram kā labākā ārzemju filma, kā arī Rise of the footsolider - vienā no visvairāk pārdotākajām filmām DVD formātā Anglijā.

Sāra Foksa ir viena no spožākajām savas paaudzes britu dziedātājām, kura vienlīdz lieliski izpilda opermūziku, pasaules mūziku un mūziklus. Londonas Koventgārdena operā viņa dziedājusi Mikaēlu Žorža Bizē operā “Karmena”, Cerlīnu Volfganga Amadeja Mocarta operā “Dons Žuans”, kā arī citas operas lomas Zalcburgas, Eksanprovansas un Glainbornas festivālos. Viņa koncertējusi ar tādiem orķestriem kā Berlīnes filharmoniķi, Birmingemas simfoniskais orķestris, Concerto Cologne, Oslo filharmoniķi, Apgaismības laikmeta orķestris un citiem.

Diriģents Roberts Pervis studējis kompozīciju Svētās Trīsvienības koledžā Londonā, kam sekoja koncertmeistara darbs Londonas laikmetīgās dejas kompānijā. Viņš sadarbojies ar daudziem pasaulē vadošajiem klasiskās dejas un muzikālo teātru horeogrāfiem, kā Gillian Lynne, Bob Coban, Ron Field, Martha Graham, u.c. Diriģējis neskaitāmus iestudējumus slavenajā West End teātrī Londonā, uzstājies Āzijā un Jaunzēlandē ar Brodvejas iestudējumu The Secret Garden un ar Londonas Palladium izrādi Joseph and the amazing technicolor dreamcoat. Sadarbojies ar vairākiem itāļu opernamiem, kā Teatro Massimo Palermo, Teatro Verdi di Trieste un Teatro Lirico di Cagliari.

Jau piekto gadu Jūrmalas pilsētas iedzīvotājus un viesus ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu priecē krāšņākais vasaras notikums – “Jūrmalas festivāls”, gādājot par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē. Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Intaru Busuli, Ivetu Apkalni, Vestardu Šimku, Kristīni Balanas, Andželu Gobu, Alisi Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Latvijas Simtgades jauniešu simfonisko orķestri un diriģentu Aināru Rubiķi, kā arī citiem māksliniekiem aicina uz grandiozāko vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

Biļetes uz “Jūrmalas festivāla” koncertiem pieejamas visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā wwwbilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu