Sprinta karaliene Freizere-Praisa uzvar Dimanta līgas sacensībās 100 metru distancē

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Šellija Anna Freizere-Praisa
Šellija Anna Freizere-Praisa Foto: EPA/Scanpix

Titulētā Jamaikas sprintere Šellija Anna Freizere-Praisa svētdien Londonā Dimanta līgas posmā vieglatlētikā izcīnīja uzvaru prestižajā 100 metru distancē.

Par sprinta karalieni dēvētā jamaikiete distanci veica 10,78 sekundēs, tuvāko sekotāju un mājinieku favorīti Dinu Ešeri-Smitu pārspējot par 0,14 sekundēm.

Tikmēr trešā bija Kotdivuāras sprintere Marī Žozē Talū, kura bija vēl 0,06 sekundes lēnāka. Viena no Eiropas vadošajām sprinterēm, nīderlandiete Dafne Shipersa pāragra starta dēļ tika diskvalificēta.

"Šī ir gara sezona, tikai trenējos un trenējos. Jūtos labi, mans mērķis ir pasaules čempionāts," teica 32 gadus vecā Freizere-Praisa.

Turpat Londonā norisinājās arī 200 metru sprinta sacensības vīriem, kas gan nebija Dimanta līgas ieskaitē. Uzvaru ar jaunu Āzijas rekordu - 19,88 sekundēm - svinēja ķīnietis Džeņje Sje.

Tiesa, šajās sacensībās nepiedalījās sezonas līderis Noā Lailss, jo nākamnedēļ norisināsies ASV čempionāts, kas vienlaikus būs atlases sacensības pasaules meistarsacīkstēm.

Tikmēr 5000 metros dāmām ar sezonas labāko rezultātu uzvarēja kenijiete Helēna Obiri, kura finišēja pēc 14 minūtēm un 20,36 sekundēm. Trešā bija nīderlandiete Sifana Hasana, kura ar 14 minūtēm un 22,12 sekundēm laboja sev piederošo Eiropas rekordu.

Tāpat kā 100 metru sprintā, arī 400 metru barjerotajā distancē dāmām, uzvaru svinēja jamaikiete - ar jaunu personīgo rekordu uzvarēja Rašela Kleitone, kura finišēja pēc 54,16 sekundēm. Vēl vienu uzvaru Jamaikai sarūpēja sprinteris Akīms Blumfīlds, kurš ar 44,40 sekundēm bija ātrākais 400 metru distancē.

Savukārt tāllēkšanā sievietēm pirmo vietu ar 7,02 metriem izcīnīja Vācijas vieglatlēte Malaika Mihambo. Vīriem augstlēkšanā ar 2,30 metriem uzvarēja sīrietis Majds Edins Gazals, bet diska mešanā uzvaras laurus plūca zviedrs Dāniels Stāls, kura raidītais rīks lidoja 68,56 metru tālumā.

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika sestdien Londonā ierindojās astotajā vietā Dimana līgas sacensībās.

Šosezon Dimanta līgā būs 14 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu