"Jelgavas" un "Liepājas" futbolisti virslīgas mačā cīnās bezvārtu neizšķirti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Liepāja" futbolisti
FK "Liepāja" futbolisti Foto: Mārtiņš Sīlis, FK Liepāja

"Jelgavas" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā nospēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Liepājas" futbolistiem.

Zīmīgi, ka visas trīs svētdien notikušās virslīgas spēles noslēdzās neizšķirti.

Pirmā puslaika pirmajā pusē abas komandas apmainījās vairākiem neprecīziem sitieniem pa vārtiem. Tuvu vārtu guvumam 24.minūtē bija "Jelgavas" uzbrucējs Ņikita Ivanovs, taču arī viņa sitiens nebija precīzs. Tāpat arī puslaika otrajā pusē abas komandas neizmantoja vēl vairākas iespējas atklāt cīņas rezultātu.

Otrā puslaika pirmajā daļā mājinieku vārtus apdraudēja Dans Spataru, bet otrā laukuma galā tikai Valentīns Raļkevičs glāba liepājniekus no zaudētiem vārtiem, atvairot tuvu Ivanova sitienu. Pieņemoties spēkā lietum, cīņa kļuva haotiskāka, un nevienai no komandā vārtus gūt tā arī neizdevās.

Iepriekš šosezon abas komandas tikušās divas reizes, abās triumfējot kurzemniekiem. Pirmajā mačā "Liepāja" viesos ar 2:1 uzveica jelgavniekus, bet mēnesi vēlāk mājās ar 1:0 svinēts atkārtots panākums.

"Liepāja" iepriekšējās divās nedēļās cīnijās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā, kad negaidīti divu spēļu summā ar 3:2 tika pārspēta spēcīgā Minskas "Dinamo" komanda, līdz ar to Latvijas klubs otrajā kārtā spēkosies ar Zviedrijas klubu "Norrkoping".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam vicelīdere RFS viesos Daugavas stadionā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Metta" vienību, bet "Ventspils" savā laukumā spēlēja 2:2 (1:1) ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienībām. RFS un Valmieras komandas uzvaras izlaida maču noslēdzošajās fāzēs.

Šī kārta tika iesākta sestdien, kad čempione "Riga" savā laukumā ar 4:0 sagrāva "Daugavpili". Šajā kārtā nepiedalījās Jūrmalas "Spartaks", kas aizvada treniņnometni Polijā.

Ar 41 punktiem 20 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, kurai ar 35 punktiem 20 cīņās seko RFS. Trešā ar 30 punktiem 19 mačos ir "Spartaks" komanda, bet tālāk ar 28 punktiem 20 dueļos seko "Ventspils". Piektajā vietā ar 27 punktiem 19 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, kas par diviem punktiem apsteidz arī 19 cīņas aizvadījušo "Liepāju". Septītā ar 21 punktu ir 18 mačus aizvadījusī "Daugavpils", tālāk ar 20 punktiem 20 dueļos seko "Jelgava", bet pēdējā ar 18 punktiem 20 cīņās ir "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu