Lielākā Eiropas drifta seriāla posms "DMEC Betsafe King of Riga" Latvijā - 3.augustā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Grandiozais Eiropas drifta seriāls „Drift Masters European Championship”, kas pulcē tikai labākos šā sporta veida Eiropas un pasaules pārstāvjus, ar posmu ieradīsies Latvijā, Rīgā, pirmajā augusta nedēļas nogalē un aizvadīs to Biķernieku trasē. Ne velti drifta sacensības tiek sauktas par izrādēm – lielais drifta fanu pulks Latvijā pierāda, ka drifts ir viena no skatāmākajām ekstrēmā autosporta disciplīnām.

Ja tiek runāts par izrādēm, tad vissvarīgākais ir aktieru sastāvs. Šajā gadījumā tie ir izcilākie drifteri, kas pieteikuši savu dalību sacensībās. 50 dalībnieki no 24 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Polijas, Vācijas, Francijas, Nīderlandes, Rumānijas, Gruzijas, Jordānijas, Kipras, Vācijas, Spānijas, Īrijas, Anglijas, Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas, Čehijas, Dānijas, Ungārijas un Slovākijas spēkosies trasē, lai pēc kvalifikācijas iekļūtu TOP 32 izslēgšanas braucienos jeb – tandēmos. Uz starta redzēsim braucējus, kuri ir sasnieguši augstus rezultātus lielākajās drifta sacensībās pasaulē šobrīd. Viena no galvenajām intrigām būs vairākkārtējā Eiropas drifta čempiona un spēcīgākā pasaules seriāla čempiona James Deane, kuram tieši Biķernieku trase ir viena no iemīļotākajam trasēm, tikšanās ar Georgy Chivchyan, kurš ir vairākkārtējais RDS (Krievijas Drifta seriāls) čempions, kā arī 2018.gada FIA Starptautisko drifta sacensību uzvarētājs Japānā. Tikušies trasē sportisti nav, tāpēc Biķernieku sacensības būs kā mazais pasaules “neoficiālais” fināls par to, kurš tad ir labākais pasaulē. James un Georgy pievienosies arī pārējie spēcīgie Eiropas sportisti – “Baltijas čempions 2019” Ēriks Ulass, Latvijas braucējs Kristaps Blušs, kurš šogad aizvada sezonu RDS, brāļi Jack un Conor Shanahan, kuri šobrīd min uz pēdām visiem spēcīgākajiem drifteriem pasaulē, Īrijas uzlecošā zvaigzne Duane Mckeever, “Red Bull” un “Monster” komandas braucēji, vairākkārtējais Eiropas čempions Juha Rintanen, pašreizējais Baltijas drifta čempions Benediktas Čirba no Lietuvas un vēl daudzi pasaules līmeņa sportisti. Zvaigžņotais sastāvs ieradīsies Biķerniekos, un tieši Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja to visu vērot klātienē.

Foto: Publicitātes foto

Sacensības interesantākas padarīs tas, ka šogad Biķerniekos tiks braukta #fdstyle konfigurācija, kuru nav braukuši lielākā daļa braucēju, arī James Deane šī būs pavisam jauna pieredze. #FDstyle konfigurācijā mainās trases beigu daļa, kas šoreiz tiks veidota kā atpakaļejošs garš līkums, ar finišu gandrīz pie pašām skatītāju tribīnēm.

Sacensības sāksies piektdien, 2.augustā, ar treniņiem jau no plkst. 12:00 un “Riga Baby Shakedown”, par ko informācija tiks izziņota šīs nedēļas laikā, papildus piektdienas vakarā no 18:00 būs atvērts dalībnieku parks, kur katram skatītājam būs iespēja ne tikai aplūkot sportistu automašīnas, bet arī satikt pašus sportistus un tikt pie autogrāfiem, savukārt sestdien visas dienas garumā Biķerniekos vērosim gan kvalifikāciju, gan arī tandēmu cīņas, gan šovus.

Paralēli sacensībām turpat Biķerniekos, spīdveja stadionā, norisināsies “Riga Car Expo 2019”, kas ir jauns koncepts, ko organizatori ietver sacensībās. Tur varēsim vērot ielas, “tūninga”, kā arī sporta mašīnas no visas Baltijas.

Bērniem sestdien būs pieejamas bezmaksas atrakcijas no LGK un 1188, darbosies arī bezmaksas bērnu stūrīši ar dažādām aktivitātēm mazākajiem pasākuma apmeklētājiem. Plašāka informācija par sacensībām pieejama interneta vietnē www.driftkingofriga.com.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu